Corona Nieuws

02 apr. 2020
Corona update 2 april 2020: Bereikbaarheid artsen/ overleg COVID vragen/ SEH stops
31 mrt. 2020
Verwijzingen niet corona-patiënten

Er gaat veel zorg en aandacht uit naar onze patiënten die besmet zijn met het corona-virus. Ondanks dat blijven wij ook zorg leveren aan niet corona-patiënten. Onze medisch specialisten zijn gewoon aanwezig voor alle overige verwijzingen.

 

 

20 mrt. 2020
Update 1 april 2020: Aangescherpte maatregelen coronavirus

Lees hier alle relevante maatregelen voor huisartsen die genomen zijn over het coronavirus.

12 mrt. 2020
Update 17 maart 2020: Corona maatregelen Tergooi
  • Tergooi alleen toegankelijk voor (semi) spoed, niet-uitstelbare en oncologische zorg
  • Nieuw beleid Radiologie en Diagnosestudio's 
09 mrt. 2020
Coronavirus: maatregelen in Tergooi
21 jan. 2020
MCC Nieuwsbrief februari

De MCC Nieuwsbrief februari is gisteren per mail verstuurd. Klik via lees meer naar de volledige tekst van de Nieuwsbrief.

17 feb. 2020
AIOS ziekenhuisfarmacie Merel van Nuland promoveert

Op 22 januari is Merel van Nuland, AIOS ziekenhuisfarmacie in Tergooi en klinisch farmacoloog, gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift ‘Clinical pharmacology of anti-hormonal drugs and gemcitabine in oncology – Bioanalysis – Therapeutic drug monitoring – Microdosing’. 

17 feb. 2020
Duidelijkheid over eerstelijnsdiagnostiek VGZ-patiënten

In navolging op eerdere berichtgeving over de eerstelijnsdiagnostiek voor VGZ-patiënten, heeft Tergooi onlangs overleg gehad met VGZ. Op basis hiervan is duidelijk geworden dat alle eerstelijnsdiagnostiek (klinische chemie, microbiologie, pathologie, radiologie en functiediagnostiek) in 2020 naar Tergooi ingestuurd kan worden. 

11 feb. 2020
Wanneer verwijzing naar sneltraject Mammacentrum Tergooi?

We merken dat sommige patiënten naar het sneltraject verwezen worden waarvoor dat eigenlijk niet nodig is. Hierdoor kan de toegangstijd oplopen. 
Daarom hier de criteria voor verwijzing naar het sneltraject nog even op een rij:

16 dec. 2019
Pilot ‘Live MDO’ aktinische keratose

Deze maand startte een pilot met een ‘Live MDO’ voor de diagnostiek en behandeling van aktinische keratose. Bestaat binnen uw praktijk interesse om in de toekomst deel te nemen aan deze ‘Live MDO’?

03 dec. 2019
Nieuw DTO Antibiotica Resistentie

Voor 2020 bieden wij een nieuw DTO aan.

19 nov. 2019
MCC Nieuwsbrief november

De MCC Nieuwsbrief november is gisteren per mail verstuurd. Klik via lees meer naar de volledige tekst van de Nieuwsbrief.

11 nov. 2019
Verpleegafdelingen locatie Hilversum samengevoegd

Op locatie Hilversum zijn diverse verpleegafdelingen samengevoegd tot nieuwe afdelingen. Ook de poliklinieken Geriatrie en Neurologie zijn verplaatst; zij huizen nu in bij de polikliniek Cardiologie op de tweede verdieping (C2).

22 okt. 2019
MCC Nieuwsbrief oktober

De MCC Nieuwsbrief oktober is vorige week per mail verstuurd. Klik via lees meer naar de volledige tekst van de Nieuwsbrief.

12 sep. 2019
Aankondiging planning DTO 2020

Bent u voorzitter van uw hagro? Of bent u de huisarts/EKC-er die de diagnostische toetsoverleggen (DTO’s) binnen uw hagro regelt? Dan heeft u onlangs een overzicht ontvangen van DTO’s die door uw hagro zijn gevolgd. U kunt weer aangeven welke drie DTO’s u in 2020 wilt volgen.

20 jun. 2019
Samenwerking Meander, Tergooi en UMC Utrecht bij urologische kankerzorg

Sinds januari 2019 werken Meander Medisch Centrum, Tergooi en UMC Utrecht samen op het gebied van urologische kankerzorg. Door het bundelen van kennis en ervaring willen de drie ziekenhuizen gezamenlijk de zorg voor mensen met blaas-, nier- en prostaatkanker in de regio verbeteren.