Nieuwsberichten

14 okt. 2021
Webinar borstkankerzorg terugkijken (accreditatie)

Kijk het webinar over borstkankerzorg van 13 oktober terug en verdien accreditatiepunten.

12 okt. 2021
Duodagen Gooi en Vechtstreek 2021

Het WDH Midden Nederland organiseert dit jaar weer twee Duodagen, de eerste dag vindt plaats op 27 oktober 2021 en de tweede dag op 28 oktober 2021. Vanwege alle Corona maatregelen is er dit jaar voor gekozen om de Duodagen voor huisartsen plaats te laten vinden in Tergooi, locatie Hilversum. Voor Doktersassistenten en Praktijkondersteuners vindt het plaats in Groot Kievitsdal, Baarn. 

Er is een beperkt aantal plaatsen per workshop, dus hoe eerder u inschrijft, hoe meer keuze u heeft.

Graag tot ziens op 27 of 28 oktober 2021!

Datum

Onderwerp

Locatie

Organisatie

Doelgroep

oktober - 2021

27-10-2021

DUODAG 1 Gooi en Vechtstreek 2021 (27 oktober)

Tijd 08.15 - 17.00 uur incl. ontvangst en lunch.

Tergooi Hilversum, Wesselzaal
Groot Kievitsdal, Baarn.

WDH Gooi en Vechtstreek/Education4Care

huisarts, assistent, praktijkondersteuner

28-10-2021

DUODAG 2 Gooi en Vechtstreek 2021 (28 oktober)

Tijd 08.15 - 17.00 uur incl. ontvangst en lunch.

Tergooi Hilversum, Wesselzaal
Groot Kievitsdal, Baarn.

WDH Gooi en Vechtstreek/Education4Care

huisarts, assistent, praktijkondersteuner

Inlichtingen
Voor inlichtingen over bovengenoemde nascholingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Mariëlle Brons), telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl

Lidmaatschap
Bent u nog geen lid?  
Word nu lid en ontvang direct 20% korting op alle nascholingen georganiseerd door de eigen Regio en/of Midden Nederland (tenzij anders vermeld bij een specifieke nascholing). 

Lid worden >>

Het complete nascholingsoverzicht vindt u op de website van WDH. Klik hier >>

14 sep. 2021
Videoconsult dermatoloog, huisarts en patiënt
07 sep. 2021
Pilot 1,5-lijns cardiodiagnostiek uitgebreid
02 sep. 2021
Zorgdomein: Nieuwe richtlijn HASP-paramedicus

 

Om de informatie uitwisseling tussen huisartsen en paramedische praktijken te verbeteren, is door het NHG in samenwerking met de LHV en een groot deel van de paramedische beroepsverenigingen de richtlijn HASP-paramedicus geïntroduceerd.

Doel
Het voornaamste doel van de nieuwe HASP-paramedicus richtlijn is:

 • Snelle, veilige en correcte informatie uitwisseling;
 • Betere onderlinge samenwerking;
 • Betere patiëntenzorg.

 

Wat is er veranderd?
De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • Nieuwe rubrieken en aanpassing van enkele individuele rubrieken in de verwijsbrief;
 • Invulinstructies bij rubrieken uitgebreid;
 • Nieuwe rubrieken in verslagen voor completere informatieoverdracht vanuit paramedicus richting huisarts.
 • Afbeelding Invulinstructies bij rubrieken.
   
26 aug. 2021
Optimalisatie zorgpad Verdenking Scaphoid fractuur
19 aug. 2021
Teleconsultatie pijngeneeskunde
09 aug. 2021
Sucsesvolle pilot Fractuurpreventie
08 jul. 2021
Verwijzing naar MDL arts bij ijzergebreksanemie
07 jul. 2021
Schouderklachten na Covid vaccinatie.

Ten gevolge van een vaccinatie in de bovenarm kan er een bekende cascade van (schouder)klachten optreden.
Dit is ook wel bekend als SIRVA (shoulder injury related to vaccine administration).

Het betreft een bekende sporadisch voorkomende complicatie bij griepvaccinaties. Door het gebruik van lange(re) naalden en mogelijk ook suboptimale hoge plaatsing (waarbij dóór de spier de subacromiale bursa wordt ingespoten ipv. intramusculair) kan dit na COVID-19 vaccinatie mogelijk vaker optreden. De radiologen van Tergooi bemerken de laatste weken een toename van aanvragen voor diagnostiek bij schouderklachten na covidvaccinatie en herkennen deze bijwerking. Ook plaatsen zij de kanttekening dat, indien er geen tekenen zijn van infectie en de klachten korter dan 8 weken bestaan, echo of rontgendiagnostiek weinig bijdraagt aan het therapeutisch beleid. Bij verdenking op een septische artritis moet direct verwezen worden naar de orthopedisch chirurg.
 

30 jun. 2021
Nieuwe CT scanner in Blaricum

De huidige CT scanner op de afdeling Radiologie in Blaricum wordt vervangen door een nieuwe CT die ook de mogelijkheid heeft om een Perfusie CT te maken. Met een perfusie CT kunnen de collega’s op de afdeling Radiologie de doorbloeding van de hersenen beter beoordelen. Daardoor kunnen patiënten met een mogelijk (ischaemisch) CVA een betere/meer gerichte behandeling krijgen.

08 jun. 2021
Van start met teleconsultatie allergoloog voor inhalatie-allergie (pilot)
04 jun. 2021
Brief aan huisartsen over voorschrijven acetylsalicylzuur in de zwangerschap.
11 mei. 2021
Use case Optimalisatie van mamma diagnostiek

Patiënten die door hun huisarts zijn door verwezen naar het Mammacentrum (voorheen Mammapoli) van Tergooi, krijgen nu verschillende onderzoeken binnen 1 dag. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door een team van medisch specialisten, radiodiagnostisch laboranten en verpleegkundigen.

11 mei. 2021
De use case medicatieoverdracht bij patiënten met medicatiebeheer door thuiszorg mag van start!

Bij de medicatieoverdracht rondom ontslag uit Tergooi van patiënten van wie de medicatie in beheer is bij de thuiszorg, wordt op dit moment een aantal knelpunten ervaren:

11 mei. 2021
De use case medicatieverificatie thuis gaat van start!

Volgens de richtlijn ‘overdracht medicatiegegevens in de keten’ moet er bij elk contact tussen een voorschrijver en een patiënt een actueel medicatieoverzicht (AMO) beschikbaar zijn. Om een AMO te verkrijgen, wordt door de klinische farmacie medicatieverificatie (MV) uitgevoerd. Op dit moment komen patiënten met een geplande opname ... hiervoor meestal fysiek naar de preoperatieve poli (Geneesmiddelen Service Bureau). Voor poliklinische afspraken vindt er nog geen MV plaats door de klinische farmacie. Gezien de richtlijn en de wens van voorschrijvers voor ondersteuning bij MV, is het doel om hiermee te starten.

14 apr. 2021
Wijzigingen afspraken doorbellen nierfunctie

Tergooi past per 16 april het beleid aan voor het doorbellen van nierfunctiewaarden. Dit is het resultaat van een procesverbetering, die tegelijkertijd dichter bij de NHG-standaard komt.

14 apr. 2021
Direct ontslag vanaf de SEH

Orthopedie en Traumachirurgie zijn voorbereidingen aan het treffen voor het aanpassen van de zorg voor een bepaalde categorie trauma patiënten na behandeling op de SEH. Dit project gaat starten per half mei 2021.

08 apr. 2021
Nieuwe zorgproducten voor hoofdpijn in ZorgDomein

Per 1 april kunt u uw patiënt met hoofdpijn op twee manieren verwijzen. Omdat de wachttijden voor de hoofpijnpoli steeds langer werden, hebben we nu twee nieuwe zorgproducten ingericht in ZorgDomein.

07 apr. 2021
Proactieve zorgplanning

In het kader van Zorg Dichterbij start Tergooi met een pilot proactieve zorgplanning in de regio. 

07 apr. 2021
Verkorte Geheugenpoli neurologie

Half april start er een nieuwe lijn binnen de geheugenpoli van Tergooi: verkorte Geheugenpoli neurologie. Dit is in eerste instantie als pilot binnen Zorg Dichterbij. 

07 apr. 2021
Biliblanket thuis

De vakgroep kindergeneeskunde start met een pilot waarin fototherapie aan pasgeborenen met hyperbilirubinemie thuis geboden kan worden. Dit vanuit het programma Zorg Dichterbij. 

06 apr. 2021
Afscheid dermatoloog Ingrid Zonneveld

Persoonlijk bericht voor de huisartsen

02 apr. 2021
Diagnosestudio Weesp donderdag 8 april gesloten
16 mrt. 2021
Betaald parkeren vanaf 1 april 2021

Vanaf 1 april 2021 is parkeren op de terreinen van Tergooi voor medewerkers niet meer gratis. Ook huisartsen kunnen niet meer inrijden met de medewerkerspas op maandag t/m vrijdag tussen 06:00 – 14:00 uur. 

16 mrt. 2021
Use case ‘hechtingen verwijderen’ in eerste lijn van start

Patiënten met een gebroken pols, enkel of elleboog komen normaal gesproken twee weken na de operatie terug in het ziekenhuis om de hechtingen eruit te laten halen. Maar de beoordeling van de wond bij deze patiënten kan ook goed binnen de eerste lijn plaatsvinden.

09 mrt. 2021
Tergooi is er voor u en uw patiënten

Patiënten zijn van harte welkom bij Tergooi. We merken dat sommige verwijzers en patiënten aarzelen om een (verwijs)afspraak te maken in het ziekenhuis vanwege de corona pandemie. Aarzel niet om uw patiënten te verwijzen als u denkt dat zij onze zorg nodig hebben.

16 feb. 2021
Terugkijken: webinar interactieve casuïstiek dermatologie op 28 januari

De afdeling Dermatologie van Tergooi organiseerde de afgelopen tijd een serie webinars voor huisartsen waarin de NHG-standaard verdachte huidafwijkingen 2017 centraal stond. Het doel van deze webinars is dat de juiste zorg op de juiste plaats wordt uitgevoerd. Het vierde webinar uit deze serie had als thema ‘interactieve casuïstiek’. Dit webinar vond plaats op 28 januari 2021. In aanmerking komen voor de accreditatiepunten bij het webinar interactieve casuïstiek dermatologie? Bekijk dan het webinar en beantwoord na afloop onderstaande vragen.

11 feb. 2021
Nieuwe telefoonnummers
01 feb. 2021
Medewerkers trombosevigilantie gestart
27 jan. 2021
Huisbezoeken bloedafname

Graag willen we jullie hulp vragen bij het volgend probleem: momenteel zien we een forse stijging van huisbezoeken voor bloedafname, waardoor wachttijden extreem oplopen en er nauwelijks nog ruimte is voor spoedhuisbezoeken.

 

27 jan. 2021
Onderzoeksuitslagen direct beschikbaar in Mijn Tergooi

Sinds 1 december zijn de uitslagen van KCHL, CBSL, pathologie en radiologie direct zichtbaar in het patiëntenportaal Mijn Tergooi. U en uw patiënten hebben nu op hetzelfde moment inzage in onderzoeksuitslagen.

 

25 jan. 2021
Routing van aanvragen van echo-onderzoeken vanuit de eerste lijn verandert per direct

De routing van aanvragen van echo-onderzoeken vanuit de eerste lijn verandert per maandag 25 januari. Iedere aanvraag voor een echo-onderzoek van de huisarts wordt eerst gescreend door een radioloog voordat een afspraak wordt ingepland. Spoedoverleg is vanzelfsprekend nog altijd mogelijk.

 

24 jan. 2021
Nieuws uit programma Zorg Dichterbij

Binnen het programma Zorg Dichterbij werken we in regionaal verband aan het verbeteren van de zorg. Bij zeker de helft van de ruim 60 use cases (projecten) is de RhoGo nauw betrokken. Zorgpadoptimalisatie is een van de onderwerpen waar aandacht voor is. Zo startte 1 december voor alle huisartsen de pilot voor het nieuwe zorgpad scafoid. Ook kunt u als huisarts een CT-calciumscore aanvragen als alternatief voor de inspanningstest voor patiënten met atypische thoracale klachten en een belaste familieanamnese.

13 jan. 2021
Unieke pilot telebegeleiding voor COPD-patiënten

Samen met de huisartsen en fysiotherapiepraktijken in de regio Gooi en Vechtstreek start Tergooi met het aansluiten van de eerste patiënten op EmmaCOPD. Deze telebegeleidingstoepassing ondersteunt patiënten met de chronische longziekte COPD om voldoende te bewegen en zogenoemde longaanvallen vroegtijdig te herkennen. Dit kan ziekenhuisopnames voorkomen.

08 jan. 2021
Tijdelijke sluiting Radiologie in het RMC Weesp per maandag 11-01-2021

De Diagnosestudio in het Regionaal Medisch Centrum Weesp zal vanaf 11 januari tot 1 februari 2021 gesloten zijn. Wegens de opleving van COVID-19,  uitval van radiologiemedewerkers en de toenemende belasting hierdoor hebben wij dit helaas moeten besluiten. De medewerkers worden bij Tergooi ingezet om de acute en, voor zover mogelijk, de electieve zorg daar draaiende te houden. Huisartspatiënten kunnen dus geholpen worden in de Diagnosestudio in Hilversum en in Tergooi Blaricum.

09 dec. 2020
Geboorteteam het Gooi

Vanaf 1 januari 2021 brengen de geboortezorg van Tergooi en Verloskundecentrum Judith Govers hun deskundigheid in 1 team: Geboorteteam het Gooi.    

07 dec. 2020
Radiologen Tergooi: echografie meer dan ‘snel plaatje maken’

Het maken van echo’s in een huisartsenpraktijk lijkt eenvoudiger dan het is. In dit artikel een dringende oproep van de radiologen van Tergooi aan de huisartsen om patiënten voor echografie door te verwijzen naar de medisch specialist die daarin is gespecialiseerd. Dit om het missen van belangrijke diagnoses te voorkomen.

04 dec. 2020
Start Klantcontactcentrum

Tergooi is gestart met een Klantcontactcentrum (KCC). Patiënten plannen afspraken zoveel mogelijk online via Mijn Tergooi. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan nemen zij contact op het de polikliniek en komen dan automatisch uit bij het KCC. Als huisarts blijft u de huisartsenlijn gebruiken. Lees meer op de website.

02 dec. 2020
Poliklinische zorg blijft doorgaan

Patiënten zijn soms angstig om naar het ziekenhuis te gaan en – wellicht – ook om naar uw huisartsenpraktijk te komen. Graag benadrukken we dat patiënten ons ziekenhuis op een veilige manier kunnen bezoeken. Alle poliklinische zorg blijft gewoon doorgaan.

30 nov. 2020
KCHL: vertraging in uitslagen door storing (inmiddels verholpen)

Het KCHL heeft sinds vanmiddag te maken gehad met een storing van de apparaatservers waardoor de uitslagen met grote vertraging gerapporteerd worden.

18 nov. 2020
Huisartsen staan herstellende coronapatiënten bij om eerder vanuit Tergooi naar huis te kunnen

Voor mensen die wegens een coronabesmetting in Tergooi zijn opgenomen en al aardig beginnen te herstellen, wordt nu in de regio Gooi en omstreken aan deze mensen de mogelijkheid geboden om eerder naar huis te kunnen.

09 nov. 2020
Belangrijk!
06 nov. 2020
Terugkijken: webinar gepigmenteerde laesies

Op 5 november organiseerden dermatologen van Tergooi Dr. Serge van Ruth en Dr. Mr. Laura Kienhorst samen met huisarts Martin Voerknecht een webinar over gepigmenteerde leasies. 

26 okt. 2020
Arts-microbioloog Cornelis Timmerman met pensioen

Per 1 november a.s. stopt arts-microbioloog zijn werk voor het CBSL (Centraal Bacteriologisch en Serologisch Laboratorium) van Tergooi. Na ruim 30 jaar gaat hij met pensioen. Door de coronapandemie kan hij helaas geen afscheidsreceptie houden. Daarom via deze weg een woord van afscheid:

23 okt. 2020
Ontwikkelingen Covid-19 in Tergooi, consequenties voor de acute en reguliere zorg

De traumaregio Noord-Holland heeft een hoog aanbod van positieve Covid-19-patiënten. De Covid-zorg is in Tergooi volgens de regionale afspraken van ‘fair share’ opgeschaald naar 17 klinische Covid-bedden en 6 Covid-IC-bedden. Echter, de druk op de ziekenhuizen blijft toenemen en de groeiende aantallen zijn voor Tergooi nauwelijks te organiseren. Lees wat de consequenties zijn voor onze acute en reguliere zorg. 

19 okt. 2020
Vraag stellen aan specialist via teleconsult in ZorgDomein

U kunt als huisarts via ZorgDomein steeds meer specialisten uit Tergooi consulteren via teleconsult. Dit kon al voor nefrologie, de komende tijd komen hier de MDL, geriatrie en onderdelen van interne geneeskunde bij. Gebruik hiervoor ‘Teleconsultatie’ in ZorgDomein. Er verschijnt dan een actueel overzicht van alle zorgproducten waarbij Tergooi teleconsultatie aanbiedt. Consulteren van de specialist via teleconsult is een pilot en komt voort uit het programma Zorg Dichterbij.

11 okt. 2020
Afscheid Cornelis Timmerman

Brief aan de huisartsen

02 okt. 2020
Terugkijken: webinar transmuraal zorgpad basaalcelcarcinomen

Donderdag 1 oktober vond het ‘transmuraal zorgpad basaalcelcarcinoom’ plaats. Dit webinar is nu terug te zien.

01 okt. 2020
Telefoonkaart van Tergooi beschikbaar

De telefoonkaart 2020 voor huisartsen is vanaf nu beschikbaar op deze website en in de MCC app. U moet hiervoor wel ingelogd zijn. 

16 sep. 2020
Uitslagen direct zichtbaar in patiëntenportaal 

Vanaf 1 november worden alle uitslagen van het KCHL, CBSL, Pathologie en Radiologie direct getoond in het patiëntenportaal Mijn Tergooi op het moment dat de uitslag bekend is. Op dit moment geldt er een vertragingstijd van één week voor het tonen van de uitslagen in Mijn Tergooi.      

09 sep. 2020
Zorgverlenersportaal beschikbaar voor Apple-gebruikers

Via het Zorgverlenersportaal van Tergooi heeft u toegang tot het EPD van uw patiënten. Het Zorgverlenersportaal is nu ook beschikbaar voor Apple-gebruikers (IOS). Binnenkort stellen we het zorgverlenersportaal beschikbaar voor Specialisten Ouderengeneeskunde.

08 sep. 2020
Nieuwe zorgpaden/ werkwijzen vanuit Zorg Dichterbij

Vanuit het programma Zorg Dichterbij zijn in augustus drie pilots van start gegaan waarbij nieuwe werkafspraken (gaan) gelden: schildkliernodus, nierzorg en MDL. Doorverwijzing van een patiënt met een schilkliernodus gebeurt op basis van de TIRADS-score uit het echoverslag. In het geval van nierzorg en MDL wordt teleconsultatie mogelijk gemaakt of uitgebreid waardoor huisartsen deze extra formulieren in ZorgDomein zien staan.

03 sep. 2020
Dermatologen van Tergooi: blijf in deze tijd patiënten insturen

Beste collega’s,

Afgelopen weekend kwam opnieuw de uitgestelde kankerzorg in Nederland in de pers. Dit naar aanleiding van een rapport van het IKNL. Een groot deel van die uitgestelde kankerzorg betreft mensen met huidkanker, onder andere melanomen.

31 aug. 2020
Terugkijken: webinar transmurale zorgpad actinische keratosen

Het webinar ‘Transmuraal zorgpad actinische keratosen’ dat de afdeling Dermatologie op 27 augustus organiseerde voor huisartsen is nu terug te zien.

25 aug. 2020
Terugkijken webinar CT-calciumscore

Donderdag 20 augustus lichtte cardioloog Karin Arkenbout in een webinar de CT-calciumscore toe.

24 aug. 2020
Zorg Dichterbij Webinars

Om na de vakantieperiode een inspirerende start te maken, organiseert de RHOGO in samenwerking met het programmateam van Zorg Dichterbij een serie van drie webinars, waarin we discussiëren over transformatie van zorg (na corona) en de rol van de huisartsen in de regio.

01 aug. 2020
Webinar voor huisartsen over aanvragen en interpreteren CT-calciumscore

Cardioloog Karin Arkenbout geeft op 20 augustus van 16:30 tot 17:15 uur een webinar over de inzet van de CT-calciumscore door de huisarts in de eerste lijn. In augustus start vanuit Zorg Dichterbij een pilot, waarbij u als huisarts direct een CT-calciumscore kunt aanvragen en volgens een protocol kunt interpreteren. U kunt zich nu aanmelden voor dit webinar.

24 jul. 2020
Sofie Jansen chef de clinique intensive care

Sinds 1 juli 2020 werkt Sofie Jansen als chef de clinique intensive care in Tergooi. Ze heeft zich in het AMC 6 jaar lang gespecialiseerd tot longarts. Ze verdiepte zich extra in fysiologie en infectieziekten. Daarna volgde ze een 2,5 jaar durend fellow ship intensive care in het OLVG, locatie Oost.

13 jul. 2020
Start pilot Fractuurpreventie binnen Zorg Dichterbij

Deze week start binnen het programma Zorg Dichterbij de pilot Fractuurpreventie.

08 jul. 2020
Rob Rundervoort nieuwe neuroloog

Rob Rundervoort werkt sinds 1 juli als neuroloog in Tergooi. Zijn aandachtsgebied is bewegingsstoornissen, waaronder de ziekte van Parkinson.

03 jul. 2020
Bloedafname alleen op afspraak en op beperkte locaties

De komende periode gaan diverse bloedafnameposten geleidelijk weer open. Sinds 25 mei kunnen patiënten enkel nog op afspraak voor bloedafname terecht. Huisartsen wordt gevraagd standaard gebruik te maken van Zorgdomein voor het aanmaken van een digitale order en geen papieren aanvraagformulieren meer te gebruiken.

26 jun. 2020
Update HiX 6.2: geslaagd, maar het Zorgverlenersportaal werkt nog niet
19 jun. 2020
Tijdelijke storing ZorgDomein, niet-afgeronde verwijzingen opnieuw invoeren

Van donderdag 18 juni 16:00 uur tot en met vrijdag 19 juni 9:00 uur, heeft ZorgDomein te maken gehad met een verstoring in het afronden van verwijzingen en het afleveren van berichten bij zorginstellingen. De storing is inmiddels verholpen

17 jun. 2020
Helpdesk Digitale Zorg van start

Steeds meer mensen gebruiken digitale middelen om bijvoorbeeld contact te hebben met hun arts, behandelaar of zorgverlener. Mensen die niet zo digitaal vaardig zijn, kunnen dit als spannend ervaren. De Helpdesk Digitale Zorg begeleidt hen bij hun digitale reis in het zorglandschap.

17 jun. 2020
Dr. Thomas Horsthuis nieuwe cardioloog

Sinds begin februari werkt dr. Thomas Horsthuis als cardioloog in Tergooi. Zijn specialisatie is het behandelen van ritme- en geleidingsstoornissen met een pacemaker of geïmplanteerde defibrillator (ICD). Ook atriumfibrilleren, hartfalen en echografie hebben zijn speciale interesse.

16 jun. 2020
Update HiX 6.2: Tergooi beperkt open

Op vrijdag 26 juni om 12:00 uur neemt Tergooi een nieuwe versie van het elektronisch patiëntendossier HiX 6.2 in gebruik.
Op donderdag 25 juni om 18:00 uur start Tergooi met de implementatie van het systeem. Tijdens de update worden alle systemen bevroren. Tijdens de update gaat Tergooi over op de noodprocedure.

15 jun. 2020
Corona-diagnostiek door het CBSL

Vanaf het begin van de Corona epidemie in Nederland heeft het CBSL zich als het regionale medisch microbiologische laboratorium ingespannen om adequate diagnostiek voor dit nieuwe SARS CoV 2 virus te kunnen aanbieden: dit is goed gelukt.

11 jun. 2020
Regionale storing verholpen: Tergooi weer telefonisch bereikbaar (11 juni)

Wij zijn weer telefonisch bereikbaar.

05 jun. 2020
Tergooi is de zorg weer aan het opschalen

Tergooi is de zorg weer aan het opschalen. Wij willen zo veel mogelijk zorg leveren, uiteraard wel op een veilige manier waarbij wij de 1,5 meter richtlijn van het RIVM respecteren. Lees onze volgende oplossingen en aanpassingen.

13 mei. 2020
Verruiming opening bloedafnamelocaties met aangepaste werkwijze

De komende periode gaan diverse bloedafnameposten geleidelijk weer open. Per 25 mei kunnen patiënten enkel nog op afspraak voor bloedafname terecht. Huisartsen wordt gevraagd standaard gebruik te maken van Zorgdomein voor het aanmaken van een digitale order en geen papieren aanvraagformulieren meer te gebruiken.

Momenteel bereidt het KCHL zich voor om gefaseerd en met aangepaste werkwijzen meer bloedafnamelocaties in de regio te openen.

20 apr. 2020
Voorbereiding gefaseerde opschaling zorg Tergooi

Tergooi bereidt zich momenteel voor op een gefaseerde opschaling van de zorgcapaciteit. Naast de spoed- en semispoedzorg en het voortzetten van de telefonische en videoconsulten, onderzoeken we welke andere zorg we binnenkort weer kunnen bieden. Heel belangrijk daarbij is dat wij die zorg ook veilig, d.w.z. met inachtneming van de anderhalvemeterrichtlijn kunnen organiseren. Tot die tijd blijven de huidige maatregelen van kracht; mogelijk is dat in tegenspraak met eerdere informatie die u hierover heeft gekregen.

 

15 apr. 2020
Corona update 15 april 2020

Momenteel (15 april) zijn 22 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn helaas 15 patiënten overleden. 

Patiënten en bezoekers met verkoud verkoudheidsklachten (hoesten, kuchen, niezen, loop- of snotneus), keelpijn, kortademigheid of andere klachten van luchtwegen, geur- of smaakverlies of koorts, zijn niet welkom bij Tergooi.

Lees de laatste update voor verwijzers: COVID-19 uitslagen 2 keer per dag beschikbaar | Bereikbaarheid dienstdoende artsen |Overleg over COVID-vragen met arts in Tergooi | SEH Stops | 

Het laatste nieuws leest u op de website van Tergooi: Lees de maatregelen die Tergooi heeft getroffen.

01 apr. 2020
Verwijzingen niet corona-patiënten

Er gaat veel zorg en aandacht uit naar onze patiënten die besmet zijn met het corona-virus. Ondanks dat blijven wij ook zorg leveren aan niet corona-patiënten. Onze medisch specialisten zijn gewoon aanwezig voor alle overige verwijzingen.

31 mrt. 2020
Update 1 april 2020: Aangescherpte maatregelen coronavirus

Lees hier alle relevante maatregelen voor huisartsen die genomen zijn over het coronavirus. 

30 mrt. 2020
Regionaal Palliatie Team van start gegaan

Ondersteuning nodig bij palliatieve/terminale zorg?

Vanaf maandag 30 maart is voor de regio Gooi- en Vechtstreek een Regionaal Palliatie Team beschikbaar, bestaande uit de kaderartsen palliatieve zorg (Annelies van Randwijk, Karolien Kisman, Marijke van Daelen huisartsen en Gert-Jan van der Putten (SO)),  gespecialiseerde verpleegkundigen palliatieve zorg  (Marjolein van Meggelen en Liesbeth Verkleij) en verpleegkundig specialist palliatieve zorg (Mascha Juffermans) van Hospice Kajan.
Vragen over lastige palliatieve problemen al dan niet COVID-19 gerelateerd, kunnen aan hen gesteld worden; dat kunnen vragen op somatisch, psychosociaal, spiritueel, organisatorisch of ethisch gebied zijn: zij denken mee en adviseren.

17 mrt. 2020
Update 17 maart 2020: Corona maatregelen Tergooi
 • ​Tergooi alleen toegankelijk voor (semi) spoed, niet-uitstelbare en oncologische zorg
 • Nieuw beleid Radiologie en Diagnosestudio's 
16 mrt. 2020
Coronavirus: maatregelen in Tergooi
13 mrt. 2020
Steven Nicia nieuwe anesthesioloog en pijnspecialist

In februari 2020 is Steven Nicia toegetreden tot de maatschap Anesthesiologie. Hij werkt als anesthesioloog op de operatiekamer en is als pijnspecialist verbonden aan de polikliniek Pijngeneeskunde.

13 mrt. 2020
Resultaat enquête onder huisartsen over dienstverlening Tergooi

Huisartsen waarderen de bereikbaarheid, vriendelijkheid en adviezen van medewerkers, arts-microbiologen en klinisch chemici die werken in de laboratoria voor microbiologie en klinische chemie. Dit blijkt uit een enquête die de laboratoria in december 2019 hebben gehouden onder huisartsen in de regio over hun dienstverlening. Benieuwd naar de rest van de resultaten en de verbeterpunten?

17 feb. 2020
AIOS ziekenhuisfarmacie Merel van Nuland promoveert

Op 22 januari is Merel van Nuland, AIOS ziekenhuisfarmacie in Tergooi en klinisch farmacoloog, gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift ‘Clinical pharmacology of anti-hormonal drugs and gemcitabine in oncology – Bioanalysis – Therapeutic drug monitoring – Microdosing’. 

17 feb. 2020
Duidelijkheid over eerstelijnsdiagnostiek VGZ-patiënten

In navolging op eerdere berichtgeving over de eerstelijnsdiagnostiek voor VGZ-patiënten, heeft Tergooi onlangs overleg gehad met VGZ. Op basis hiervan is duidelijk geworden dat alle eerstelijnsdiagnostiek (klinische chemie, microbiologie, pathologie, radiologie en functiediagnostiek) in 2020 naar Tergooi ingestuurd kan worden. 

12 feb. 2020
Symposium: 'Van moedervlek naar melanoom' goed bezocht

Op 11 februari vond in de gehoorzaal van Tergooi locatie Blaricum het symposium ‘Van Moedervlek naar Melanoom’ plaats. Het symposium werd zeer goed bezocht.

11 feb. 2020
Wanneer verwijzing naar sneltraject Mammacentrum Tergooi?

We merken dat sommige patiënten naar het sneltraject verwezen worden waarvoor dat eigenlijk niet nodig is. Hierdoor kan de toegangstijd oplopen. 
Daarom hier de criteria voor verwijzing naar het sneltraject nog even op een rij:

15 jan. 2020
Neuroloog Jean-Michel Krul neemt afscheid van Tergooi

Op vrijdag 6 maart neemt neuroloog Jean-Michel Krul na 31 jaar afscheid van Tergooi. 

17 dec. 2019
Update verwijzing psychiatrie

In navolging van de herziene werkafspraken op de MCC website in november, zijn de verwijzingen psychiatrie (regulier en semi-spoed) aangepast naar de zorg die daadwerkelijk aangeboden wordt in Tergooi.

16 dec. 2019
Dr. Menno de Bruijn vaatchirurg in Tergooi

 

16 dec. 2019
Verwijzingen tijdens avond-nacht- en weekenddiensten vakgroep Interne Geneeskunde Tergooi
16 dec. 2019
Real time informatie drukte SEH

Sinds eind november hebben huisartsen meer inzicht in de drukte op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Tergooi.

16 dec. 2019
Polikliniek Pijngeneeskunde start met digitale PROMs
16 dec. 2019
Geslaagd symposium Grip op Opioïden
16 dec. 2019
Pilot ‘Live MDO’ aktinische keratose

Deze maand startte een pilot met een ‘Live MDO’ voor de diagnostiek en behandeling van aktinische keratose. Bestaat binnen uw praktijk interesse om in de toekomst deel te nemen aan deze ‘Live MDO’?

03 dec. 2019
Nieuw DTO Antibiotica Resistentie

Voor 2020 bieden wij een nieuw DTO aan.

12 nov. 2019
Dr. mr. Laura Kienhorst nieuwe dermatoloog in Tergooi

12 nov. 2019
Huib van Waegeningh nieuwe KNO-arts
11 nov. 2019
Verpleegafdelingen locatie Hilversum samengevoegd

Op locatie Hilversum zijn diverse verpleegafdelingen samengevoegd tot nieuwe afdelingen. Ook de poliklinieken Geriatrie en Neurologie zijn verplaatst; zij huizen nu in bij de polikliniek Cardiologie op de tweede verdieping (C2).

11 nov. 2019
Update VGZ nieuwe leverancier voor diagnostiek.

Open inschrijving voor overeenkomst eerstelijns diagnostiek en trombosezorg in vrijgevallen GHOR-regio's

Update VGZ nieuwe leverancier voor diagnostiek. Tergooi doet opnieuw mee in offertetraject

 

16 okt. 2019
Elvira van Houwelingen chef de clinique anesthesioloog
16 okt. 2019
Stephan Belunek oogarts in Tergooi
18 sep. 2019
Dr. Daphne de Groot chef de clinique radiologie
18 sep. 2019
Dr. Hélène van Meir chef de clinique gynaecologie
18 sep. 2019
Dr. Milou Busard chef de clinique radiologie
18 sep. 2019
Dr. Sanne Zinkstok neuroloog in Tergooi

Dr. Sanne Zinkstok werkt sinds september 2019 als neuroloog in Tergooi. Haar aandachtgebied is de vasculaire neurologie (beroertezorg).

Naast de opleiding geneeskunde volgde Sanne Zinkstok de opleiding Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Haar opleiding tot neuroloog rondde ze in 2017 af aan het AMC in Amsterdam. In 2014 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar het verbeteren van de acute behandeling van mensen met een herseninfarct. Nog steeds is ze vanuit het AMC betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar acute beroertebehandeling. Ze zal zich onder andere bezig gaan houden met de Brain Care Unit.
Ze werkte na haar opleiding tot basisarts al een jaar in Tergooi. Dit beviel haar zo goed dat ze blij is nu terug te zijn.

Bereikbaar
Sanne Zinkstok werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op de locaties Hilversum en Blaricum en is te bereiken via T 088 753 1753 en E polineurologie@tergooi.nl.

12 sep. 2019
Aankondiging planning DTO 2020

Bent u voorzitter van uw hagro? Of bent u de huisarts/EKC-er die de diagnostische toetsoverleggen (DTO’s) binnen uw hagro regelt? Dan heeft u onlangs een overzicht ontvangen van DTO’s die door uw hagro zijn gevolgd. U kunt weer aangeven welke drie DTO’s u in 2020 wilt volgen.

21 jun. 2019
Samenwerking Meander, Tergooi en UMC Utrecht bij urologische kankerzorg

Sinds januari 2019 werken Meander Medisch Centrum, Tergooi en UMC Utrecht samen op het gebied van urologische kankerzorg. Door het bundelen van kennis en ervaring willen de drie ziekenhuizen gezamenlijk de zorg voor mensen met blaas-, nier- en prostaatkanker in de regio verbeteren.