Nieuws

20 jun. 2024

Actie voor minder toegangstijd bij bloedafname KCHL Tergooi MC

Het KCHL van Tergooi MC opent op zaterdagochtend 29 juni en 6 juli de bloedafnamepoli in Tergooi MC om patiënten uit de regio op afspraak te prikken. We starten deze pilot om de toegangstijd terug te dringen en te kijken of we hiermee in een klantbehoefte voorzien.    

 

Daarnaast zetten we volop in op het werven van nieuw personeel. We willen ons eigen personeelsbestand vergroten en studenten werven met een zorgprofiel. Hierdoor krijgen we extra capaciteit en kunnen we de toegangstijd terugdringen.  

Waarom?  

Het streven voor de toegangstijd (het aantal werkdagen waarbinnen je een afspraak kunt maken) is 3 werkdagen. Vanaf de voorjaarsvakantie kampt het KCHL met oplopende toegangstijden. Dit heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste is krapte in de bezetting van onze medewerkers. Ondanks eerdere verbeteracties, is de toegangstijd nog onvoldoende verbeterd. Op dit moment is dat 7 werkdagen op de bloedafnamepoli in het ziekenhuis en op enkele posten in de regio zelfs langer (tot 3 weken). 

Welke acties zijn er uitgezet?  

  1. Werven van nieuw personeel 
    a. Vergroten van het eigen personeelsbestand  
    b. Werven van studenten voor extra capaciteit 

  2. Extra inzet van onze medewerkers
    a. We starten met een pilot voor bloedafname in het ziekenhuis op zaterdagochtend (29 juni en 6 juli) 
    b. We openen het RMC Weesp en Blaricum in de middag 

Welke hulp kunnen we gebruiken?  

Graag vragen we ook de huisartsen om hulp: 

  1. Attendeer patiënten erop dat we twee zaterdagochtenden opengaan. Samen kunnen we dit tot een succesvolle pilot maken. Vraag patiënten daarnaast om tijdig online of telefonisch een afspraak te maken.  

  1. Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om af en toe een ochtend/middag mee te prikken op onze bloedafname poli, stuur dan een mail naar: ibrouwer@tergooi.nl.  

Dank voor je medewerking 

We beseffen dat de toegangstijd snel omlaag moet en doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Alvast heel hartelijk dank voor je medewerking.