Nieuws

11 jul. 2023

Tergooi MC opent op 17 juli Regionaal Medisch Centrum in Blaricum

Op 17 juli opent Tergooi MC in Blaricum een Regionaal Medisch Centrum (RMC). 
Dit is gevestigd op het terrein van de eerdere ziekenhuislocatie, in het gebouw van de voormalige Huisartsen Spoedpost: Rijksstraatweg 3, Blaricum.

Specialismen
Patiënten kunnen op afspraak in Blaricum terecht voor Cardiologie, Dermatologie,
Gynaecologie, KNO en Neurologie en voor bloedafname en echografie.
Niet alle specialismen starten meteen per 17 juli in Blaricum. Zie onderstaand
overzicht:

  • Per 17 juli: Cardiologie, KNO en Bloedafname
  • Per 14 augustus: Gynaecologie
  • Per 1 september: Dermatologie, Neurologie en Radiologie


In ZorgDomein staat de beschikbaarheid correct weergegeven.

Mijlpaal
De opening van het Regionaal Medisch Centrum in Blaricum is voor Tergooi MC opnieuw een belangrijke mijlpaal bij de ontwikkeling van een  toekomstbestendig zorgaanbod in de regio Gooi en Vechtstreek. Als het moet leveren we zorg in ons nieuwe ziekenhuis in Hilversum, als het kan daarbuiten, in ons regionale medische centrum in Blaricum of Weesp of zelfs bij de patiënt thuis. Technologische ontwikkelingen én de vraag vanuit de patiënt, maken dat we de afgelopen jaren meer zorg op afstand hebben kunnen leveren, bijvoorbeeld door digitale afspraken.

Daarnaast is ook de samenwerking met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen en andere zorgverleners in de regio geïntensiveerd. Hierdoor heeft men in de regio veel Tergooi MC zorg dichterbij huis of thuis kunnen ontvangen. 

We zijn trots op het nieuwe Tergooi MC: hiermee is de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de ziekenhuiszorg in de regio Gooi en Vechtstreek geborgd.