Nieuws

10 jan. 2024

Follow up medicatie-adviezen GEM-team

Vanaf dit jaar belt een apotheker van Tergooi MC met de huisarts om te horen of een gegeven medicatieadvies bekeken en overwogen is voor een kwetsbare oudere die door het GEM-team op de SEH is gezien. Dit gebeurt een maand na de presentatie op de SEH van de betreffende patiënt van uw praktijk.

Het Geriatric Emergency Medicine Team (GEM-team) van Tergooi MC verricht geriatrisch onderzoek bij kwetsbare ouderen en stimuleert het samen beslissen op de spoedeisende hulp. Deze ouderen krijgen daar ook altijd een medicatie-beoordeling, toegespitst op de acute situatie.

Een apotheker beoordeelt of medicatie mogelijk een rol heeft gespeeld bij de presentatie op de SEH en bespreekt samen met de verpleegkundig specialist of arts welke medicatiewijzigingen direct doorgevoerd kunnen worden. Omdat niet altijd duidelijk is wat de precieze indicatie en oorsprong van gebruikte medicatie is, worden te overwegen geneesmiddeladviezen meegegeven in de ontslagbrief aan de huisarts. Door te informeren of dit advies is overwogen en/of opgevolgd willen we de zorg voor deze patiënten nog verder verbeteren.