Nieuws

04 apr. 2022

Uitnodiging werkplaats Antistolling 20 april 2022

In deze uitzending nemen onze betrokken zorgprofessionals je mee in de antistollingszorg. Na afloop ontvang je ons handboek om zelf aan de slag te gaan. Meld je aan voor de werkplaats op 20 april a.s., van 16.00 tot 17.00 uur. Digitaal & live. 

Bij de behandeling van patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken, zijn verschillende zorgverleners betrokken uit zowel de eerste als tweede lijn. Samenhang binnen de keten is essentieel maar veelal complex en een potentiële bron van fouten.

Binnen Tergooi MC spelen opgeleide trombosevigilantie-medewerkers hierin een centrale rol. Zij zorgen voor de borging van het casemanagement antistollingszorg door onder andere een centrale rol in (complicatie)screening, interne audits en up-to-date houden van protocollen. Sinds de start in 2021 is duidelijke verbetering in zorg merkbaar. Niet alleen hebben patiënten, zorgprofessionals en ketenpartners een duidelijk aanspreekpunt bij vragen, bovenal is de werkwijze een duidelijke kwaliteitsverbetering. Zo is onder meer de veiligheid van zorg verhoogd door een check op indicatie en dosering van antistollingsmedicatie bij complicaties.

Voor meer informatie en aanmelden: https://www.tergooi.nl/zorg-dichterbij-werkplaats/.