Nieuws

12 feb. 2020

Symposium: 'Van moedervlek naar melanoom' goed bezocht

Op 11 februari vond in de gehoorzaal van Tergooi locatie Blaricum het symposium ‘Van Moedervlek naar Melanoom’ plaats. Het symposium werd zeer goed bezocht.

Op de foto van links naar rechts: Serge van Ruth, Alwine Hellingman, Alice Langeveld, Ellen Pompe en Rutger van der Waal

Een zaal vol met huisartsen, die luisterden naar de presentatie ‘Moedervlekken en melanoom, hoe zit het?’ van dermatoloog Serge van Ruth over het voorkomen van een melanoom. Vervolgens was het de beurt aan dermatoloog Alice Langeveld die in haar presentatie ‘Dermatoscopie; zie wat je moet zien!’ vertelde over het beoordelen van moedervlekken met behulp van een dermatoscoop. Na deze presentatie konden de huisartsen in de zaal bij patiënten de huid inspecteren, begeleid door dermatologen van Tergooi.

Na de pauze ging Alwine Hellingman, oncologisch chirurg dieper in op de schildklierwachtprocedure, een operatie waarbij enkele lymfeklieren naar het dichtstbijzijnde klierstation worden verwijderd. Daarna was het de beurt aan verpleegkundig specialist Ellen Pompe die vertelde welke psychosociale zorg Tergooi biedt aan patiënten met een melanoom.

De avond werd afgesloten door Rutger van der Waal, dermatoloog in Tergooi. Hij vertelde hoe apps onze samenleving hebben veranderd en ook in de dermatologische zorg voor grote veranderingen gaan zorgen. Een goedbezochte en heel waardevolle avond, waardoor huisartsen voortaan nog beter melanomen zullen herkennen.

Bekijk ook: Huidkanker ExpertiseCentrum