Nieuws

06 dec. 2022

Regionale toepassing ‘Inzet Gespecialiseerde Fysiotherapie Artrose, Duizeligheid en Kaakgewrichtsklachten’ in gang gezet!

Maandag 28 november 2022 vond het drukbezochte webinar ‘Inzet Gespecialiseerde Fysiotherapie Artrose, Duizeligheid en Kaakgewrichtsklachten’ plaats. De aanwezige huisartsen en fysiotherapeuten kregen inhoudelijk uitleg over de nieuwe werkwijzen door gespecialiseerde fysiotherapeuten en specialisten. In de discussie die erop volgde, werd de toegevoegde waarde van de gespecialiseerde fysiotherapie alom bevestigd. Deze vorm van ‘Juiste zorg op de juiste plek’ speelt een grote rol in het voorkomen van onnodige tweedelijns trajecten, terwijl het de kwaliteit van de behandeling vergroot.

Huisartsen gaven aan dat veel patiënten geen genoegen nemen met een verwijzing naar de fysiotherapeut als zij de verwachting hebben dat de specialist hen pas echt verder kan helpen. Door deze nieuwe werkwijzen voor artrose, duizeligheid en kaakgewrichtsklachten uniform regionaal toe te passen, zal de patiënt al snel de kwaliteit van zorg ervaren. Hierdoor zal het beeld van ‘de specialist als enige redmiddel’ mee veranderen waardoor de juiste zorg op de juiste plek ook gedragen wordt door de patiënten zelf!

Kijk op: https://www.tergooi.nl/zorg-dichterbij/gespecialiseerde-fysiotherapie/ om het webinar terug te kijken. Op deze website zijn ook de directe links te vinden naar de stroomdiagrammen en naar de aparte sites voor Artrose, Kaakgewrichtsklachten en Duizeligheid. Op deze sites staan de deelnemende gespecialiseerde fysiotherapeuten met contactinformatie ten behoeve van de verwijzing.