Nieuws

03 okt. 2022

Radiologieaanvragen ZorgDomein

Vanaf 4 oktober is het zover en kunt u via ZorgDomein ook radiologie-aanvragen doen. Dit geldt voor dexa scans, echo’s, röntgenonderzoek, CT’s, MRI’s en Mammografieën.


Het radiologie-aanbod in ZorgDomein is afgestemd met de RHOGO en het MCC. Zorg ervoor dat u de aanvraag volledig invult. 

  • In de verwijzing staan 3 vragen die u moet beantwoorden. Het gaat om 1) vraagstelling 2) klinische gegevens en 3) voorgeschiedenis. Geef kort en bondig antwoord zonder dat u lappen tekst kopieert en plakt uit uw dossier. Uw beantwoording kan uit maximaal 250 tekens bestaan.
  • Bij anamnese/klinische gegevens is van belang:
    • Of er sprake is van een trauma
    • Het traumamechanisme als dit bekend is
    • Tijdsduur van de klachten of tijdsduur sinds het trauma
  • Relevante bevindingen bij lichamelijk onderzoek

Tergooi MC wil graag voldoen aan de hoge kwaliteit die u van ons verwacht op het gebied van (eerstelijns) diagnostiek. Om die reden kunnen wij aanvragen die niet volledig, onduidelijk of te lang zijn niet in behandeling nemen. In dit geval is een nieuwe aanvraag nodig, deze stuurt u ook via ZorgDomein.

LESA-richtlijnen
Bij echo’s, MRI- en röntgenonderzoeken zijn de LESA-richtlijnen van belang. Neemt u voordat u gaat starten met radiologie-aanvragen via ZorgDomein de LESA-richtlijnen voor radiologie nog een keer door? Ga naar de LESA-richtlijnen voor radiologie

Afspraak maken
Onderzoeken vinden plaats op de afdeling Radiologie in Hilversum en Blaricum of in de Diagnosestudio in Hilversum en Weesp. Patiënten moeten hiervoor altijd zelf telefonisch de afspraak maken via T 088 753 1800.

Feedback en evaluatie
Heeft u feedback op de radiologie-inrichting in ZorgDomein? Gebruik dan de feedback knop in ZorgDomein om uw feedback te delen of stuur een mail naar zorgdomein@tergooi.nl. Aan het eind van dit jaar wordt alle feedback geëvalueerd en volgen er mogelijk aanpassingen in ZorgDomein.