Nieuws

02 dec. 2021

Radiologie straks via ZorgDomein

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 wordt het mogelijk aanvragen voor radiologie naar de Diagnosestudio en Tergooi MC via ZorgDomein te regelen. Tot die tijd is het essentieel dat u uw patiënten een papieren verwijzing meegeeft.

Er bestaat een grote behoefte vanuit huisartsen om ook radiologie aanvragen via ZorgDomein naar de Diagnosestudio en Tergooi MC te kunnen sturen. Inmiddels is een contract afgesloten met ZorgDomein voor dit specifieke doel en is het project formeel gestart.

Wel vraagt de realisatie nog enige voorbereidingstijd. ZorgDomein moet nog software aanpassen. Vervolgens voert Tergooi MC alle onderzoeken in ZorgDomein in en zorgt voor het op de juiste manier inrichten van de verwijzingen. De huidige verwachting is dat we u aan het einde van het eerste kwartaal in 2022 deze nieuwe functionaliteit kunnen aanbieden. We houden u vanzelfsprekend op de hoogte.

 

Papieren verwijzing

Tot die tijd is het essentieel dat u patiënten een papieren verwijzing meegeeft. Zonder uw formele verwijzing kunnen wij het onderzoek niet uitvoeren en dat leidt met enige regelmaat tot een grote discussie met patiënten.

 

Vragen

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Thomas Jongsma, radioloog en medisch manager of Harald Alma, algemeen manager Radiologie en nucleaire geneeskunde.