Nieuws

04 apr. 2022

Onderzoeksfase 1,5 lijns oogheelkunde van start

Nu nog stuurt de huisarts een patiënt met oogproblemen naar de oogarts. In de voorziene situatie kan de huisarts voor onderstaande ingangsklachten (zie afbeelding) de patiënt verwijzen naar een optometrist. De optometrist stuurt de diagnose en zijn advies naar de huisarts terug. De optometrist kan indien nodig de patiënt ook doorsturen naar de 2de lijn, de oogarts.

Zo organiseren we toegankelijkere oogzorg in de regio Gooi en Vechtstreek. De laaggecompliceerde patiënten worden geholpen in de 1e lijn en de patiënt die in het ziekenhuis behandeld moet worden, kan eerder terecht.

Meer informatie

Product owner van de use case is Stephan Belunek. We onderzoeken dit scenario samen met de optometrist van Medi Optiek (Coriene Rebel), huisarts (Inge Vugteveen), optometrist in Tergooi MC (Kim Bekker) en afdelingsmanager oogheelkunde (Joke Bos).

 

Lees ook meer op:  Implementatiekaart Netwerkgeneeskunde Oogheelkunde, Juiste Zorg op de Juiste Plek Implementatiekaart Netwerkgeneeskunde oogheelkunde.pdf (demedischspecialist.nl)