Nieuws

28 feb. 2018

Nieuwsbrief MCC Gooi en Vechtstreek maart 2018

Meet & Greet: donderdag 12 april


GeneesKUNST: “Creatief binnen de lijntjes”

Ook dit jaar nodigen wij u van harte uit voor de Meet & Greet, georganiseerd door MCC Gooi en Vechtstreek. Tijdens deze tiende Meet & Greet ontmoeten als vanouds de huisartsen uit de regio en medisch specialisten uit Tergooi elkaar op een informele manier. Het doel is elkaar beter te leren kennen en nieuwe collega’s te introduceren, wat kan bijdragen aan een plezierige en constructieve professionele samenwerking in de dagelijkse praktijk.

Het thema van dit jaar is: GeneesKUNST. In ons werk wordt er veelvuldig een beroep gedaan op onze creativiteit, maar daarbij moeten we ook binnen de lijntjes blijven kleuren. Kan het leren kijken naar kunst dit spanningsveld beter zichtbaar maken en kan het ons helpen beter diagnoses te stellen? Wij bieden u deze avond geen pasklaar antwoord, maar willen u graag in aanraking laten komen met het werk van kunstenaars, die u op een andere manier naar de alledaagse werkelijkheid kunnen laten kijken.

Daarom ontvangen wij u graag in het vernieuwde Singer Laren. Dit museum is een thuishaven voor particuliere kunstverzamelingen, het biedt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst en heeft ook prachtige ruimtes, een klassieke villa en een nieuw theater. De curator van het museum zal u laten kennismaken met de nieuwe inrichting van het museum.

De gastspreker is Ernst van der Pasch. Hij was al cabaretier, zanger, stand-up musician en tv-presentator. Nu is hij ook nog dokter. Ernst maakt mensen beter. Want dat doen dokters. Maar wat is dat eigenlijk: Beter? En word je daar nou zelf nog een beter mens van, van andere mensen beter maken?

Programma

Vanaf 17.30:
Ontvangst met een hapje en een drankje. U heeft dan ook de gelegenheid om zelf nog rond te kijken in het museum.

18.15-18.30:
Opening en start walking diner

19.00-21.30:
Start programma met een bijzondere bijdrage van Singer Laren, Ernst van der Pasch en uiteraard vervolg walking diner

21.30-22.00:
Koffie, thee, friandises en sluiting

Routebeschrijving naar Singer Laren
Adres: Oude Drift 1, 1251 BS, Laren

Aanmelden
Wilt u de Meet & Greet 2018 niet missen? Meld u dan direct aan via MeetenGreetMCC@tergooi.nl. Heeft u dieetwensen? Geef dat dan door bij uw aanmelding.

(ver)nieuw(d)e Werkafspraken


Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de regionale werkafspraken voorschrijven NOAC, hypertensie en perifeer arterieel vaatlijden, die u binnenkort op de website en in de app van het MCC kunt raadplegen. Ook het zorgaanbod hemangiomen bij kinderen wordt omgezet in een werkafspraak.

Het MCC probeert de werkafspraken zo veel mogelijk af te stemmen op het zorgaanbod in ZorgDomein. Als er verduidelijk nodig is of als er aanvullende afspraken gemaakt moeten worden om de samenwerking te stroomlijnen, kan een werkafspraak ontwikkeld of geactualiseerd worden voor de MCC app. Werkafspraken in de MCC app die exact hetzelfde zijn als het aanbod in ZorgDomein en dus geen aanvullende informatie bevatten, worden daarom uit de MCC app verwijderd.

Kijk voor een overzicht van alle werkafspraken op onze website of in de MCC app.

Thema Dokters & Werkgroepleden


We zijn erg blij dat de afgelopen maanden zich een aantal enthousiaste huisartsen heeft aangemeld voor deelname aan werkgroepen. De volgende “vacatures” wachten nog op invulling:

  • Meedenken over „ Toekomstbestendige antistollingszorg in het Gooi” , i.s.m. de trombosedienst, apothekers en betrokken specialisten van Tergooi.
  • Deelname aan de werkgroep Revisie Transmuraal COPD Zorgpad, i.s.m. de kaderhuisarts COPD en longartsen Tergooi.
  • Maken van werkafspraak „Acute ouderenzorg” ,in samenwerking met SOG en geriater.
  • Maken van werkafspraken CVRM, implementatie van de Regionale Transmurale Afspraak CVRM, i.s.m. de kaderhuisarts CVRM en betrokken specialisten van Tergooi.
  • Deelname aan het CVA-netwerk in de regio.
  • Huisarts voor werkgroep verwijsafspraken cardiologie

Geïnteresseerd? Vraag informatie op bij mpupping@mccgooienvechtstreek.nl

Ambassadeurs gezocht voor Taskforce Rookvrije Start


De Alliantie Nederland Rookvrij streeft ernaar om kinderen geboren vanaf 2017 rookvrij te laten opgroeien: De Rookvrije Generatie. Hierbij horen een rookvrije zwangerschap en rookvrije peuter- en kleuterjaren.

Om dit te bereiken is de Taskforce Rookvrije Start in 2016 opgericht. Hierin zitten zorgprofessionals uit verschillende disciplines die zich bezig houden met zwangerschap, het opgroeiende kind en rokende ouders. Zij worden ondersteund door VWS en het Trimbosinstituut. Bedoeling is dat alle zorgverleners dezelfde boodschap geven aan ouders en dit goed aan elkaar overdragen. Alle beroepsverenigingen zetten het (naar hun specialisme aangepaste) standpunt van de KNMG op weg naar een rookvrije samenleving op hun website. Er is een uitgebreide (geaccrediteerde) e-learning gemaakt, waarin kennis en vaardigheden (zoals motiverende gespreksvoering) worden overgedragen.

Vanuit de kindergeneeskunde is kinderarts Carole Lasham lokaal ambassadeur en zij zoekt van alle verschillende zorg-disciplines, waaronder natuurlijk ook huisartsen, vertegenwoordigers die als ambassadeurs voor een Rookvrije Start willen optreden. Inmiddels hebben zich ambassadeurs gemeld vanuit verloskunde, gynaecologie, jeugd- en kraamzorg.

Welke huisarts wil zich als ambassadeur ook inzetten voor een Rookvrije Start? Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar clasham@tergooi.nl.

MCC app en smoelenboek, houdt uw gegevens actueel


Gebruikt u de MCC app regelmatig? In de app vindt u alle werkafspraken van het MCC. De werkafspraken worden doorlopend geactualiseerd en er komen nieuwe werkafspraken bij.

Het smoelenboek is erg handig om uw collega’s in de regio te vinden. De contactgegevens per huisarts of specialist staan alfabetisch of per categorie vermeld. Zo kunt u elkaar snel bereiken via een intercollegiaal overlegnummer. Wist u dat u zelf eenvoudig uw gegevens kunt aanpassen of een foto toe kunt voegen via de knop “wijzig” rechtsboven in de app? Zo zijn uw gegevens altijd actueel. Om het smoelenboek gebruikersvriendelijker te maken, hebben we de zoekfunctie aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld een selectie maken op Hagro-niveau, vakgroep of instelling. U gebruikt hiervoor de button “Filters” waar u per categorie een zoekcriterium kunt invullen.

Gebruikt u de MCC app nog niet? Download de app dan gratis via Google Play store of Itunes/Appstore.

Nieuwsbrief


Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, of u wilt zich afmelden voor de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via mccgooienvechtstreek@tergooi.nl.

Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.