Nieuws

15 jan. 2020

Neuroloog Jean-Michel Krul neemt afscheid van Tergooi

Op vrijdag 6 maart neemt neuroloog Jean-Michel Krul na 31 jaar afscheid van Tergooi. 

U bent vanaf 17:00 uur van harte uitgenodigd op de afscheidsreceptie in de Gehoorzaal op locatie Blaricum.

Jean-Michel Krul startte op 1 maart 1989 als neuroloog in het Majella Ziekenhuis in Bussum. In 1991 organiseerde hij de co-assistentenopleiding vanuit het UMC Utrecht, kort daarna ook vanuit het Amsterdam UMC. Ook na de fusie bleef hij samen met zijn collega Dirk Herderschee nog enige tijd opleider. De vakgroep Neurologie won in die tijd tot drie keer toe de prijs voor het beste coschap Neurologie (Amsterdam UMC).

Wetenschappelijk onderzoek

Onder zijn leiding deed de vakgroep Neurologie veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen bij migraine en epilepsie. Zijn grootste passie lag echter bij het onderzoek naar nieuwe medicatie bij Parkinson, bijvoorbeeld naar het middel Rasagiline.
Eind jaren 90 startte Jean-Michel Krul een Botulinespreekuur. Daarna ook een Parkinsonspreekuur. 
Van 2002 tot 2013 was hij coördinator van de Pijnpoli. Patiënten met chronische pijn en patiënten met Parkinson bleven zijn aandachtsgebied.
Jean-Michel Krul was ook betrokken bij de organisatie van diverse neurologische congressen, zoals het Centrale Brein, het Meesterbrein en de Hammersmith Course in London.

Cadeautip

Wilt u op het afscheid een cadeau geven? Dan stelt Jean-Michel Krul een donatie op prijs voor een aantal projecten voor patiënten met de ziekte van Parkinson. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL 62 RABO 0159 3873 02, ten name van JMJ Krul, onder vermelding van Parkinson. U kunt uw bijdrage op de receptie ook persoonlijk overhandigen.