Nieuws

18 nov. 2020

Huisartsen staan herstellende coronapatiƫnten bij om eerder vanuit Tergooi naar huis te kunnen

Voor mensen die wegens een coronabesmetting in Tergooi zijn opgenomen en al aardig beginnen te herstellen, wordt nu in de regio Gooi en omstreken aan deze mensen de mogelijkheid geboden om eerder naar huis te kunnen.

Hierbij is het van belang dat de thuissituatie zich daarvoor leent en er bijvoorbeeld een mantelzorger beschikbaar is. De huisartsen uit de regio hebben nu gezamenlijk besloten dit soort corona patiënten van harte we willen begeleiden hierbij. De patiënt dient thuis nog wel de benodigde zuurstof toegediend te krijgen en dagelijks door de huisarts gemonitord te worden.

Medisch specialisten van Tergooi hebben gezamenlijk met de huisartsen hiertoe een leidraad vervroegd ontslag opgesteld. Een huisarts weet onder welke voorwaarden de zuurstof kan worden afgebouwd en wanneer bij een mogelijke achteruitgang van de patiënt er overleg met het ziekenhuis dient te zijn.  

Naast het iets sneller kunnen laten doorstromen van opgenomen patiënten met het coronavirus, is de verwachting dat het ook het welzijn van de patiënt bevordert. In een thuissituatie is het meestal toch het fijnst om te herstellen.

Contactpersoon: Rene Batenburg (batenburg@gho-go.nl