Nieuws

17 jun. 2020

Dr. Thomas Horsthuis nieuwe cardioloog

Sinds begin februari werkt dr. Thomas Horsthuis als cardioloog in Tergooi. Zijn specialisatie is het behandelen van ritme- en geleidingsstoornissen met een pacemaker of geïmplanteerde defibrillator (ICD). Ook atriumfibrilleren, hartfalen en echografie hebben zijn speciale interesse.

Thomas Horsthuis promoveerde in 2009 aan het Amsterdam UMC, locatie AMC, op moleculair onderzoek naar cardiale genregulatie tijdens de embryonale fase en tijdens hartfalen. Doel van het onderzoek was om in de toekomst biologische pacemakers te kunnen maken en hartfalen beter te kunnen behandelen. In 2016 rondde hij zijn opleiding tot cardioloog af aan het Amsterdam UMC, locatie VUmc. In 2019 behaalde hij bij de European Heart Rhythm Association (EHRA) zijn certificaat voor ICD’s en pacemakers.

Voor hij de overstap naar Tergooi maakte, werkte hij in het MC Slotervaart, Amsterdam UMC locatie VUmc, Cardiologie Centra Nederland (CCN) en het Diakonessenhuis in Utrecht.

Hij koos voor Tergooi omdat dit ziekenhuis voor hem de perfecte grootte heeft: het ziekenhuis is klein genoeg om korte collegiale lijnen te waarborgen, de ambitieuze vakgroep groot genoeg om voor alle collega’s ruimte te bieden aan specialisaties op hoog niveau, en zo samen ‘cardiaal bijna alles in huis te hebben’. In het bijzonder de mogelijkheid om te dotteren en de licentie om de follow up te doen van patiënten met een ICD zijn onderscheidend.

Bereikbaar

Thomas Horsthuis werkt meest van tijd op locatie Blaricum, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en is te bereiken via T 088 753 17 53.