Nieuws

06 apr. 2021

Afscheid dermatoloog Ingrid Zonneveld

Persoonlijk bericht voor de huisartsen

Beste huisartsen in Tergooi,

 

Niet iedereen zal het geweten hebben, maar vandaag is definitief mijn laatste werkdag in Tergooi. Eenentwintig jaar heb ik hier met veel plezier gewerkt. En met velen van jullie samengewerkt. Geregeld en leerzaam en leuk waren de een op een contacten als het ging om de individuele patiënt met een klacht op dermatologisch gebied. Of een leuke nascholing samen met de huisartsen (vroeger kon dat nog, een weekje nascholen in Malta). 

 

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn erg veranderd in al die jaren. Mij breekt het continue hoge tempo op, met veel super efficiënte verbeteringen die echter soms niet ten goede komen aan het individuele patiëntencontact. In de afgelopen 2-3 jaar ben ik in aanraking gekomen met de opleiding van physician assistants. Door het opleiden van onze eigen physician assistants op de dermatologie raakte ik onder de indruk van deze nieuwe groep medici en hun opleiding. Ik draag deze nieuwe groep een warm hart toe, en hoop dat zij in Tergooi, op alle afdelingen zullen groeien en bloeien!

 

Bij veel huisartsen zijn al physician assistants in opleiding (geweest). Indirect lever ik in mijn nieuwe baan toch nog een bijdrage aan de zorg voor de regio. Maar nu in de vorm van de begeleiding en opleiding van de physician assistants in opleiding aan de hogeschool Inholland in Amsterdam. Wellicht kan ik zo nu en dan nog iemand van jullie tegenkomen als leermeester, of probeer ik iemand te verleiden tot een gastdocentschap!

 

Geen officieel afscheid in deze rare corona tijden, vandaar dat ik op deze manier toch afscheid neem.

Bedankt en ik wens iedereen het allerbeste.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ingrid Zonneveld, dermatoloog
(ingrid.zonneveld@inholland.nl)