ZorgDomein Tips & Trucs

Optimaal werken met ZorgDomein in de huisartsenpraktijk
De hoeveelheid programma’s, de internetverbinding, de ouderdom van uw computer en de computerinstellingen zijn allemaal elementen die van invloed zijn op hoe uw verbinding werkt met ZorgDomein. Hierdoor ervaart u bijvoorbeeld traagheid of krijgt u vervelende meldingen tussendoor. Om goed gebruik te maken van ZorgDomein is het van belang dat u aandacht geeft aan uw werkplekken. Via deze link kunt u op verschillende onderdelen informatie en adviezen inzien die ZorgDomein hierover geeft. Of bekijk de flyer Systeemvereisten

Gebruiksgemak koppeling HIS met ZorgDomein
Hoe komt uw brief uit ZorgDomein in uw HIS terecht nadat deze is geschreven? Zijn er meerdere rubrieken te selecteren die u wilt meenemen uit uw HIS naar ZorgDomein? Bekijk het overzicht van mogelijkheden per HIS om uw gebruiksgemak te verbeteren.
Wanneer u de brief op een later moment afrondt, direct vanuit ZorgDomein, dan bestaat de kans dat er geen connectie is met uw HIS. Zorg er altijd voor, wanneer u de brief op een later moment afrondt, dat u de patiënt eerst vanuit uw HIS selecteert alvorens door te gaan naar ZorgDomein. Alleen dan komt de brief volgens de omschrijving in het overzicht in uw HIS terecht. Zonder HIS-connectie komt de brief altijd via Edifact terug.
Overzicht gebruikersgemak en effectiviteit koppeling HIS met ZorgDomein

Gebruik van ZorgDomein
ZorgDomein heeft voor verwijzers een Quick Guide ontwikkelt met handig tips en trucs. Ook vindt u op de verwijzerspagina van ZorgDomein diverse handleidingen en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Wat zijn de verschillen tussen de diverse verwijsafspraken?
In ZorgDomein is een aantal verwijsafspraken mogelijk, namelijk:

  • Regulier
  • Spoed
  • Verkorte toegangstijd
  • Combinatie afspraak
  • Verwijsafspraak

In onderstaande presentatie leest u wat de onderlinge verschillen zijn en geeft uitleg over de verwijsafspraken.
Verschillen verwijsafspraken

ZorgDomein TIP:
Labwaarden kunt u opnemen in de verwijsbrief door, onderaan in de brief die u maakt, op ‘aanvullend onderzoek’ te klikken. Kijk hier voor meer tips.

Contact Servicedesk ZorgDomein:
Voor inhoudelijke of technische vragen over ZorgDomein, neem contact op met de Servicedeks van ZorgDomein: T: 020 471 52 82 of servicedesk@zorgdomein.nl.