Nieuws

11 nov. 2019

Update VGZ nieuwe leverancier voor diagnostiek.

Open inschrijving voor overeenkomst eerstelijns diagnostiek en trombosezorg in vrijgevallen GHOR-regio's

Update VGZ nieuwe leverancier voor diagnostiek. Tergooi doet opnieuw mee in offertetraject

 

Voorlopige toekenning (GHOR-)regio Gooi en Vechtstreek aan geselecteerde partij teruggetrokken

In de (GHOR-)regio Gooi en Vechtstreek is VGZ op basis van nieuwe feiten in omstandigheden tot de conclusie gekomen dat SHO, als voorlopig geselecteerde partij een ongeldige inschrijving heeft gedaan. Daarom is de inschrijving van

SHO alsnog ongeldig verklaard en van het offertetraject uitgesloten. Consequentie hiervan is dat de voorlopige toekenning aan SHO voor de Gooi en Vechtstreek is teruggetrokken.

 

Open inschrijving vrijgevallen regio’s

Voor de inkoop van eerstelijnsdiagnostiek (Klinische Chemie en Medische Microbiologie) en/of trombosezorg wordt voor de vrijgevallen regio’s een open inschrijving ingezet met door VGZ vastgestelde tarieven en voorwaarden. Aanbieders dienen te voldoen aan de door VGZ gestelde voorwaarden. Dit betekent dat Tergooi enkel kan kiezen of zij de door VGZ vastgestelde tarieven en voorwaarden accepteert. Tergooi zal de Gho-Go hierover zo spoedig mogelijk berichten.

 

Pathologie

Het offertetraject is niet ingetrokken voor het onderdeel Pathologie. Hiervoor is Eurofins Leids Pathologisch Cytologisch laboratorium B.V. de geselecteerde aanbieder.

 

Protest namens Gho-Go en Tergooi

·         Gho-Go en Tergooi hebben in eerder stadium samen protest aangetekend tegen de keuze van VGZ voor de organisatie van eerstelijns diagnostiek

·         Dit protest blijft overeind aangaande pathologie

·         Tot op heden is er nog geen reactie gekomen van VGZ op de gezamenlijke protestbrief. Zodra hier een reactie op volgt wordt deze gedeeld.