Nieuws

16 dec. 2019

Real time informatie drukte SEH

Sinds eind november hebben huisartsen meer inzicht in de drukte op de Spoedeisende Hulp (SEH) van Tergooi.

Via https://www.tergooi.nl/huisarts/hoe-druk-is-de-seh/ kunt u real time zien wat de actuele drukte is op de SEH in Hilversum en Blaricum. U heeft inzicht in het aantal patiënten dat op een arts wacht en het aantal vrije behandelruimten. Als u patiënten doorverwijst naar de SEH kunt u hen daardoor beter informeren over het tijdstip dat daarvoor geschikt is om wachttijd te voorkomen.  

Op beide SEH-locaties van Tergooi hangen sinds de zomer voor SEH-medewerkers en patiënten beeldschermen met de te verwachten wachttijden en informatie over de duur van bepaalde onderzoeken op de SEH.

Geruster met informatie

Patiënten op de SEH weten vaak niet precies waar ze aan toe zijn en stellen veel vragen. Met live informatie op beeldschermen geeft Tergooi patiënten meer zekerheid. De speciaal hiervoor ontwikkelde software van door2doc maakt het mogelijk om informatie te geven over de gemiddelde wachttijd op een arts, hoeveel patiënten op een arts wachten en hoeveel behandelkamers op dat moment bezet zijn. Op de beeldschermen zijn ook de antwoorden op de meest gestelde vragen te lezen, zoals: ‘Waarom wordt een andere patiënt eerder geholpen?’, ‘Hoe lang duurt een CT-scan?’ en ‘Wanneer is de uitslag van mijn bloedonderzoek binnen?’

Informatie voor nog betere zorg 

De schermen hangen in de wachtkamers, in elke behandelkamer van de SEH en bij de balie voor verpleegkundigen. Patiënten zijn beter geïnformeerd en zullen met een geruster gevoel in de wachtkamer zitten. De informatie is niet alleen belangrijk voor de patiënt, het geeft medewerkers van de SEH in één oogopslag inzicht in de actuele situatie. Ook voor u als huisarts kan het van belang zijn om inzicht te hebben wat de drukte is voordat u een patiënt instuurt. Tergooi kan hiermee beter inspelen op de personele bezetting en zet hiermee weer een belangrijke stap vooruit in het verbeteren van de zorg.