Nieuws

16 dec. 2019

Pilot ‘Live MDO’ aktinische keratose

Deze maand startte een pilot met een ‘Live MDO’ voor de diagnostiek en behandeling van aktinische keratose. Bestaat binnen uw praktijk interesse om in de toekomst deel te nemen aan deze ‘Live MDO’?

Dermatologen en physisian assistents van Tergooi zijn maandelijks een middag aanwezig in een drietal gezondheidscentra. Huisartsen en dermatologen beoordelen met elkaar een aantal patiënten met verdenking van aktinische keratose. Huisartsen blijven de behandelaar van de patiënt, de dermatoloog of physician assistant heeft een adviserende rol bij deze live MDO. Zo dragen zij kennis en ervaring over, over de diagnostiek en behandeling van patiënten met actinische keratose of andere verdachte huidafwijkingen. Dit is in lijn met de NHG-richtlijnen voor aktinische keratose. Na drie maanden evalueren de betrokken huisartsen, Tergooi en verzekeraars de pilot. Zij beoordelen of het mogelijk is om een ‘Live MDO’ in de gehele regio uit te rollen.

Zorg dichter bij de patiënt

‘Live MDO’ aktinische keratose is onderdeel van het programma ‘Zorg Dichterbij’. Doel van dit programma van Tergooi en Zilveren Kruis is om in 2024 20% van de huidige zorg te verplaatsen naar de regio, in de buurt of wijk van de patiënt of bij de patiënt thuis.

Wij zijn benieuwd of binnen uw praktijk interesse bestaat om in de toekomst deel te nemen aan deze ‘Live MDO’. Neem voor meer informatie of vragen contact op met dermatoloog Alice Langeveld, E alangeveld@tergooi.nl.