Nieuws

27 jan. 2021

Onderzoeksuitslagen direct beschikbaar in Mijn Tergooi

Sinds 1 december zijn de uitslagen van KCHL, CBSL, pathologie en radiologie direct zichtbaar in het patiëntenportaal Mijn Tergooi. U en uw patiënten hebben nu op hetzelfde moment inzage in onderzoeksuitslagen.

 

Met het patiëntenportaal Mijn Tergooi heeft de patiënt altijd en overal veilige toegang tot een gedeelte van zijn of haar medische dossier. Inloggen kan met DigiD. In Mijn Tergooi staan uitslagen van uw bloed-, urine-, weefsel- en radiologisch onderzoek. Dit zijn uitslagen van onderzoeken die door onze artsen maar ook door de huisarts of verloskundige zijn aangevraagd bij Tergooi.

Deze uitslagen zijn vanaf 1 december direct beschikbaar op het moment dat de uitslag bekend is. Dit betekent dat de patiënt de uitslag op hetzelfde moment krijgt als de zorgverlener. Op deze manier hoeft de patiënt niet onnodig lang in spanning te zitten en bepaalt hij of zij zelf om de uitslagen wel of niet te bekijken in Mijn Tergooi. Helaas komt het ook voor dat uitslagen onverwachts zijn of vragen oproepen. De zorgverlener is vanwege consulten met andere patiënten of geplande operaties niet direct beschikbaar om vragen te beantwoorden. Wel plannen we altijd een vervolgafspraak in de week nadat de uitslagen bekend zijn, zodat de patiënt snel toelichting krijgt over de uitslag.

Instructie voor zorgverlenersportaal voor huisartsen