Nieuws

10 jan. 2017

Nieuwsbrief MCC Gooi en Vechtstreek januari 2017

MCC Tergooi wordt MCC Gooi en Vechtstreek


Stichting MCC Tergooi gaat verder als het samenwerkingsverband MCC Gooi en Vechtstreek. In het MCC werken GHO-GO en Tergooi nauw samen. Het MCC heeft vanaf nu, nog meer dan u gewend was, een faciliterende en coördinerende rol bij nieuwe ontwikkelingen betreffende integrale zorg in het zorgcontinuüm tussen huisartsenzorg en medisch specialistische zorg. “Elkaar kennen” is belangrijke voorwaarde om de onderlinge samenwerking continue te verbeteren. Het MCC is daarom ook een kennismakings- en uitwisselingsplatform.

De coördinatoren van het MCC zijn: Marianne Pupping (medisch coördinator) en Talida Doedens (algemeen coördinator). Daarnaast wordt binnen het bureau van het MCC nauw samen gewerkt met Trudy Koper o/g Jansen (accountmanager Zorgdomein bij Tergooi) en Aram Greuter (relatiemanager huisartsen).

Meer informatie over het MCC en het jaarplan 2017 vindt u op onze website: www.mccgooienvechtstreek.nl

Nol Bollongino stopt als Medisch Coördinator


Ik vertrek.

Na ruim 3,5 jaar werkzaam te zijn geweest als medisch coördinator van het MCC heb ik op 1 januari jl. het stokje overgedragen aan Marianne Pupping.

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het verbeteren van de relaties tussen eerste en tweede lijn en aan het opzetten van werkafspraken en samenwerkingsverbanden. Mede dankzij het MCC team (Talida Doedens, Trudy Koper en Aram Greuter) zijn we naar mijn idee goed in staat geweest het MCC op de kaart te zetten. Ik heb daarbij altijd veel steun ervaren van de collega’s zowel in de eerste lijn als in Tergooi.

Bij dezen wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ik altijd heb gevoeld. Ik ben heel blij dat Marianne mijn opvolgster wordt. Vanuit het GHO-GO bestuur heeft zij het MCC altijd in haar portefeuille gehad en zij is dus volledig op de hoogte van alles wat er speelt binnen en buiten MCC Gooi en Vechtstreek.

Nol Bollongino

Meet & Greet 2017: Save the Date!


Op donderdag 20 april 2017 organiseert MCC Gooi en Vechtstreek de jaarlijkse Meet & Greet. Dit jaar weer op een mooie locatie met een inspirerende spreker én met u als bijzondere gast. Kortom, weer een bijzondere happening die u niet wilt missen. Zorg dat u erbij bent en noteer de datum alvast in uw agenda. De uitnodiging volgt!

ADHD en methylfenidaat


Dankzij de nieuwe standaard ADHD schrijven de laatste tijd steeds meer huisartsen medicatie zelf voor. Vanuit de jeugdgezondheidszorg bereiken ons signalen dat er recent een paar gevallen waren van kinderen met een afbuigende groeicurve, waarbij bleek dat er vanuit de huisarts geen controle op lengte en gewicht had plaats gevonden. De standaard is daar duidelijk over: Bij iedere controle bepaalt de huisarts lengte en gewicht en legt deze vast in een groeidiagram (www.tno.nl/groei); ook meet hij de bloeddruk (bij jongere kinderen met een kindermanchet) en de hartfrequentie, en vergelijkt deze met de vorige meting(en).

Bij verminderde eetlust en een gewichtsverlies van 1-2 kg kan de huisarts het kind adviseren voor het slapen gaan nog wat te eten. Als de lengtegroei stopt (6 maanden niet gegroeid en gewichtsverlies), verwijst de huisarts het kind naar een kinderarts. Bij een verhoogde hartfrequentie of bij een verhoogde bloeddruk (per leeftijdscategorie en geslacht, zie tabel 3)36) overlegt de huisarts met een kinder- en jeugdpsychiater of kinderarts met aandachtsgebied ADHD of de medicatie gewijzigd moet worden

Vandaar hierbij het verzoek om als huisarts hier nog beter op te letten.

Nieuwsbrief


Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, of u wilt zich afmelden voor de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via info@mcctergooi.nl

Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.