Nieuws

26 apr. 2017

Nieuwsbrief MCC Gooi en Vechtstreek april 2017

Meet & Greet 2017: een terugblik


Donderdag 20 april verwelkomde het MCC Gooi en Vechtstreek ruim 140 huisartsen en medisch specialisten tijdens de jaarlijkse Meet & Greet. Decor van deze avond was Landgoed Zonnestraal: een prachtig monumentaal en historisch pand in Hilversum. De Meet & Greet stond in het teken van het thema: “Gastvrije zorg, als bron van geluk”. Gastspreker Niek van den Adel nam iedereen mee in zijn droom waar geluk niet in je benen zit en men iedere dag met plezier naar zijn werk gaat. Als ervaringsdeskundige in de zorg vertelde hij open zijn verhaal over dienstverleners, taalgebruik en wat een vriendelijke en gastvrije benadering met je doet.

Elkaar kennen is een belangrijke voorwaarde voor goede samenwerking.
Behalve dat de nieuwe huisartsen en medisch specialisten zich persoonlijk voor konden stellen, was er daarom veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan tijdens het walking dinner, muzikaal omlijst door zangeres Lucette en haar gitarist.

Kortom, het MCC kijkt terug op een zeer geslaagde avond en bedankt haar gasten voor hun komst en inspirerende bijdragen. Wilt u nagenieten? Kijk dan hier voor de foto’s. 

Najaarsevenement MCC: woensdagavond 4 oktober


Werd u ook enthousiast van de Meet & Greet? En wilt u elkaar later dit jaar nog eens op informele wijze ontmoeten? Reserveer dan alvast woensdagavond 4 oktober in uw agenda. Relatiemanagement, elkaar kennen en van elkaar leren, is speerpunt van het MCC. Daarom organiseren we ook in het najaar een leuke activiteit waarbij huisartsen en specialisten elkaar buiten de werksituatie kunnen ontmoeten. Meer informatie over dit evenement en een uitnodiging ontvangt u later dit jaar.

Praktisch Overleg: woensdag 17 mei


Woensdag 17 mei van 17.00 – 18.00 is het Praktisch Overleg in de Gehoorzaal van Tergooi in Blaricum. Alle hagro-voorzitters worden uitgenodigd en ontvangen binnenkort via mail de agenda. Echter, ook andere geïnteresseerde huisartsen van de GHO-GO zijn van harte welkom. Het overleg is bedoeld om diverse praktische knelpunten in de samenwerking te bespreken. Het gaat hierbij om zaken die niet opgelost kunnen worden door een enkel telefoontje naar de betrokken specialisten. Het betreft zaken van meer algemeen belang, zo mogelijk met een suggestie tot verbetering.

TIMMEN: nieuw formulier vanaf half juni


De patiënt een veilig verblijf in het ziekenhuis garanderen, dat is waar Tergooi dagelijks naar streeft. Het transmuraal veilig melden van incidenten (TIM) is een belangrijk instrument voor het continue verbeteren van de kwaliteit. Daarom introduceert Tergooi vanaf half juni een nieuw systeem waarin u veilig en rechtstreeks incidenten kunt melden. Op deze manier worden verbetermaatregelen nog beter geborgd in de organisatie. U vindt de link naar het nieuwe digitale meldingsformulier op de vertrouwde plek op de website van MCC Gooi en Vechtstreek (rechtsonder op de homepage).

MCC Digitaal


Website
Onze website is aangepast, zodat de website er beter en overzichtelijker uitziet op bijvoorbeeld uw mobiel of tablet. Op de website vindt u praktische informatie over onder andere het MCC bureau, het jaarplan, DTO’s, werkafspraken, Zorgdomein en bestellingen via onze webshop. Kijk voor meer informatie op: www.mccgooienvechtstreek.nl

MCC app
Gebruikt u de MCC app regelmatig? In de app vindt u alle werkafspraken van het MCC. Zo kunt u de integrale afspraken altijd eenvoudig vinden. De werkafspraken worden doorlopend geactualiseerd en er komen nieuwe werkafspraken bij.

Het smoelenboek is erg handig om uw collega’s in de regio te vinden. De contactgegevens per huisarts of specialist staan alfabetisch of per categorie vermeld. Zo kunt u elkaar snel bereiken via een intercollegiaal overlegnummer. Wist u dat u zelf eenvoudig uw gegevens kunt aanpassen of een foto toe kunt voegen via de knop “wijzig” rechtsboven in de app? Zo zijn uw gegevens altijd actueel. Om het smoelenboek gebruikersvriendelijker te maken, hebben we de zoekfunctie aangepast. Zo kunt u bijvoorbeeld een selectie maken op hagro-niveau, vakgroep of instelling. U gebruikt hiervoor de button “Filters” waar u per categorie een zoekcriterium kunt invullen.

Het MCC neemt initiatief en draagt bij aan verbetering van informatie-uitwisseling met behulp van diverse communicatiemiddelen. In dat kader heeft het MCC de mogelijkheden om beveilig appen te faciliteren vanuit het smoelenboek van de MCC app onderzocht. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u hierover.

Gebruikt u de MCC app nog niet? Download de app dan gratis via google play store of Itunes.

Aanpassing logistiek thuisprikken laboratorium Tergooi


Deze informatie is ook van belang voor POH’s
Het laboratorium van Tergooi biedt als service thuisprikken aan voor niet-zelfstandig mobiele patiënten. Echter, momenteel worden er veel thuisprik-aanvragen gedaan voor mobiele patiënten. Het plannen hiervan is tijdrovend, juist omdat deze mensen ook afspraken buiten de deur hebben waar zij wel zelfstandig naartoe gaan. Om te voorkomen dat cito aanvragen in het gedrang komen, passen we de dienstverlening voor thuisprikken aan. Aanvraag thuisprikken kan uitsluitend voor:

  1. Niet zelfstandig mobiele patiënten
  2. Niet mobiele patiënten

We verzoeken u om mobiele patiënten door te verwijzen naar een bloedafnamepost in de omgeving van de patiënt of naar het laboratorium op locatie Blaricum of Hilversum. Zo helpt u ons om patiënten die cito thuis geprikt moeten worden én niet zelfstandig mobiel zijn op tijd te helpen. Wilt u een niet zelfstandig mobiele patiënt thuis laten prikken binnen 1-2 dagen? Belt u dan alstublieft direct met het laboratorium (088 75 31 175). Voor alle andere thuisprik aanvragen is eerst bellen niet nodig.

Nieuwsbrief


Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, of u wilt zich afmelden voor de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via mccgooienvechtstreek@tergooi.nl.

Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.