Nieuws

23 mrt. 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Meet & Greet donderdag 14 april


Op 14 april organiseert het MCC Tergooi samen met de raad van bestuur van Tergooi, de medische staf en de huisartsenvereniging GHO-GO vanaf 17:00 uur opnieuw de jaarlijkse Meet & Greet voor huisartsen en medisch specialisten. Op deze informele bijeenkomst staat samenwerken weer centraal.

Daar waar huisartsen en medisch specialisten elkaar vroeger nog wel eens vanuit hun eigen eilandjes bestreden, zijn nu de kruitdampen opgetrokken. Iedereen beseft dat samenwerken de basis is voor goede zorg. De oude Kruitfabriek in Muiden is dan ook een mooie symbolische plek om deze samenwerking nog verder gestalte te geven. Wat vindt u van de huidige afspraken tussen de eerste en tweede lijn? Welke afspraken mist u en welke afspraken vindt u overbodig? Wat ervaren uw patiënten van de samenwerking? Allemaal vragen die op 14 april aan de orde komen.

Ook andere programmaonderdelen staan garant voor een onderhoudende avond. Zo neemt cabaretier en arts Michiel Peereboom de studie geneeskunde en het artsenberoep intelligent op de hak. Ook kunt u tijdens een ‘speednetworking’ aan de hand van prikkelende stellingen weer uw visie en ervaringen delen met uw collega’s.

Aanmelden
Hebt u zich nog niet aangemeld voor de Meet & Greet 2016 in de Explore in Muiden? Mail dan nu naar meetengreetMCC@tergooi.nl.

Gooische artsenrally: zaterdag 24 september


Zaterdag 24 september 2016 organiseert MCC Tergooi voor de tweede keer de Gooische Artsen Rally. De rally wordt in samenwerking met Tergooi georganiseerd voor alle huisarts en specialisten in het Gooi. U geniet van een compleet door ons verzorgde dag. Deelname kan in elk type auto: nieuw of klassieker, cabrio of sportauto, ongeacht het bouwjaar.

Wilt u dit niet missen? Reserveer dan alvast zaterdag 24 september a.s. in uw agenda! Meer informatie en een uitnodiging volgen.

Veranderingen op de afdeling Psychiatrie van Tergooi


De afdeling psychiatrie van Tergooi is volop in ontwikkeling. De veranderende structuur van de GGZ is aanleiding geweest tot een grootscheepse herinrichting van onze afdeling. Wij zijn in essentie een afdeling ziekenhuispsychiatrie, gespecialiseerd in de interactie tussen soma en psyche. Per 14 maar zijn wij weer een stuk dichter bij deze essentie. Naast de toenemende noodzak tot (super)specialisatie hebben wij met deze reorganisatie getracht efficiënter te werken, te ambulantiseren en kortere toegangstijden te realiseren. Dit betekent dat wij drie belangrijke veranderingen hebben doorgevoerd. 

1) Introductie zorgprogramma’s ziekenhuispsychiatrie
In het afgelopen jaar zijn wij als afdeling intensief bezig geweest met het ontwikkelen van zes ziekenhuispsychiatrie zorgprogramma's. Naast een logistieke revisie van alle processen die bij de zorg voor deze patiënten belangrijke is, had het ontwikkelen van zorgprogramma's tot doel om ons inhoudelijk weer meer focus te leggen op de ziekenhuispsychiatrie. Voor onze polikliniek werken wij nu met drie zorgprogramma's; depressie (bij somatisch zieke mensen), angststoornissen (bij somatisch zieke mensen) en somatoforme stoornissen. Daarnaast hebben wij een diagnostiekprogramma, het klinische zorgprogramma MPU (Medisch Psychiatrische Unit) en het zorgprogramma van de Psychiatrisch consultatieve dienst (PCD) wat zich richt op consulten in het ziekenhuis.

2) Meer capaciteit
Naast meer focus hebben wij ook meer capaciteit gerealiseerd. Zo hebben wij de polikliniek Blaricum uitgebreid tot een capaciteit van 20 nieuwe intake plaatsen per week. Daarnaast hebben wij onze psychologische behandelcapaciteit verdubbeld. Hiermee hopen wij de toegangstijd voor nieuwe poliklinische patiënten terug te brengen tot enkele dagen.

3) Alle zorg op één locatie
Om deze capaciteitstoename mogelijk te maken hebben wij ook de keuze moeten maken om de polikliniek in Hilversum per 14 maart te sluiten. Voortaan vindt alle poliklinische zorg van de afdeling psychiatrie plaats op locatie Blaricum. Hierdoor kunnen wij de zorg efficiënter, soepeler en meer gastvrij maken.

Het zorgaanbod in ZorgDomein is aangepast op deze situatie.

Nieuwsbrief

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u afmelden via de link onder aan de nieuwsbrief.

Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via info@mcctergooi.nl


Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.