Nieuws

08 jun. 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Gooische ArtsenRally: zaterdag 8 oktober


Zaterdagmiddag 8 oktober organiseert MCC Tergooi in samenwerking met Tergooi voor alle huisartsen en specialisten in het Gooi de Gooische ArtsenRally. Wilt u dit niet missen? Reserveer dan nu deze datum alvast in uw agenda.

Om deel te nemen aan de ArtsenRally hoeft u geen rally-ervaring te hebben. U kunt meedoen in elk type auto: nieuw of klassieker, cabrio of sportauto, het bouwjaar maakt niet uit. Tijdens de route geniet u van het mooie landschap in de Gooi en Vechtstreek. U gaat deze middag met elkaar een leuke uitdaging aan en ontmoet elkaar op een informele manier. De rally start begin van de middag. Na afloop praat u verder tijdens het diner.

Voor huisartsen uit de regio Gooi en Vechtstreek en medisch specialisten van Tergooi is deelname aan deze rally geheel gratis. U mag een introducé meenemen. Van uw introducé vragen wij een bijdrage van € 25,-. Dit bedrag doneert MCC Tergooi aan een goed doel in ons verzorgingsgebied. Binnenkort hoort u van ons aan welk doel dit bedrag gedoneerd wordt.

Enthousiast? Reserveer 8 oktober in uw agenda en meld u aan zodra u de uitnodiging via mail ontvangt.

Voor dit evenement geldt een minimaal aantal deelnemers. Als zich te weinig deelnemers melden, behoudt MCC Tergooi zich het recht voor het evenement te annuleren. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

Inspiratiesessie mei 2015: en nu verder?


In mei 2015 vond de inspiratiesessie MCC Tergooi plaats. Letterlijk een inspirerende sessie waar veel ideeën voor betere samenwerking zijn benoemd. Inmiddels zijn we een jaar verder en lopen er veel grotere en kleinere projecten die aansluiten bij deze ideeën. In deze en komende nieuwsbrieven MCC Tergooi informeren wij u hier graag over.

In april las u over de expert teams van het Netwerk Dementie. Deze maand informeren wij u over de ontwikkelingen rondom communicatie. Inmiddels is de nieuwe telefooncentrale al enige tijd in gebruik. Dit heeft bijgedragen aan betere telefonische bereikbaarheid. Maar er gebeurt meer. Tergooi is bezig met implementatie van het EPD in samenwerking met Chipsoft. Dit heeft veel impact. De komende periode ontvangt u via de Interactie informatie over wat dit voor u als huisarts betekent. Daarnaast gaan we u in november uitgebreid informeren tijdens een bijeenkomst. Vragen die dan centraal staan: Wat betekent de “livegang” op 9 december voor u? Wat houdt het zorgverlenersportaal in dat (zoals het nu lijkt) halverwege 2017 wordt geïmplementeerd in en op welke punten kunt u als huisarts uw wensen kenbaar maken. Tenslotte informeren wij u in deze nieuwsbrief graag dat wij de mogelijkheden voor intercollegiaal digitaal patiëntenoverleg via een beveiligde verbinding onderzoeken. Vaak wat langere trajecten, maar ook hiervoor gaan we zeker om uw input vragen.

Stikstoflevering Linde Healthcare Benelux


Wilt u de komende vakantieperiode de leverdatum van de stikstof wijzigen omdat uw praktijk gesloten is? Geef dit dan tijdig door met een mutatieformulier. U kunt dit formulier rechtstreeks mailen naar de klantenservice van Linde Healthcare BV. De contactgegevens vindt u op het formulier.

Hebt u vragen over een specifieke levering? Neem dan contact op met de klantenservice van Linde Healthcare BV. Zij helpen u graag verder. U kunt hen bereiken op telefoonnummer: 040 – 282 5858.

Disclaimer Ontslagbrieven


Inmiddels is gebleken dat de huisartsen en artsen van verpleeghuizen goed op de hoogte zijn van de werkafspraken die gemaakt zijn m.b.t. de overdracht/ontslagbrief. De 'disclaimer' onder de ontslagbrief van Tergooi zal verdwijnen (u hoeft hier geen actie op te ondernemen). Indien een brief niet op tijd of onvolledig is, zal de opvolgend (huis-) arts de poli (bv d.m.v. beveiligde email) verwittigen, alwaar men prompt actie zal ondernemen om de ontbrekende informatie alsnog aan te leveren. De medewerkers op de poli ontvangen daarover nog nadere instructies.

In iedere ontslagbrief (met name ook na een ingreep) staat hoe de nazorgafspraken zijn. Huisartsen hebben in het praktisch overleg gesteld, dat ze deze afspraken nog onvoldoende duidelijk vinden, en ook niet altijd logisch. Draag er s.v.p. zorg voor dat brief <24 uur bij huisarts is en dat de nazorgafspraken er helder en eenduidig in staan en dat ze bekend zijn bij de patiënt (d.m.v. cc brief, of aparte instructiebrief). Volgens onze huisartsen is dit een belangrijk punt waarop Tergooi zijn prestatie kan verbeteren.

ZorgDomein: let goed op bij lab-aanvragen


Huisartsen vragen regelmatig in ZorgDomein onderzoeken aan bij ‘klinische gegevens’ die niet vermeldt staan in de alfabetische lijst.

Dit werkt fouten in de hand. Deze informatie wordt in het laboratoriumsysteem (Glims) als opmerking bij de order gezet en niet op tijd gelezen door de medewerker bloedafname! De medewerkster die het zorgdomeinnummer activeert krijgt daarvoor dus geen melding! Op de rapportage ziet de huisarts dan een opmerking ‘order gerapporteerd’ ( bv. Tevens T3, amylase, cellulase) waar uiteindelijk niks mee gedaan is. Om deze gemiste aanvragen te voorkomen vragen we u dringend deze aanvragen te plaatsen bij ‘alle bepalingen’> 'Niet vermeld onderzoek' (onder infectieziekten), hierdoor krijgt de medewerkster die het zorgdomeinnummer activeert een melding dat er bepalingen toegevoegd moeten worden. Kijkt u voor deze en andere handige tips voor het gebruik van ZorgDomein op de website van het MCC Tergooi

http://www.mcctergooi.nl/assistentes

Sportspreekuur Orthopedie


Sinds twee jaar verzorgt de afdeling orthopedie van Tergooi het sportspreekuur op maandagavond. Sporters die in het weekend een blessure oplopen, kunnen direct na het weekend op maandagavond vanaf 17.00 uur met een verwijzing terecht op het speciale sportspreekuur van Tergooi in Hilversum. Een bezoek aan het sportspreekuur gaat op afspraak, maar kent geen wachttijden. Tijdens het sportspreekuur zijn alle disciplines orthopedie, radiologie, fysiotherapie en instrumentenmaker aanwezig om de juiste diagnose en behandelplan te bepalen voor geblesseerde sporters. Op één avond wordt de patiënt gezien door verschillende disciplines en is het niet meer nodig om verschillende afspraken op verschillende tijdstippen te maken (“one stop visit”).

Nieuwsbrief


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u afmelden via de link onder aan de nieuwsbrief.

Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via info@mcctergooi.nl


Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.