Nieuws

29 aug. 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Uitnodiging Gooische ArtsenRally 2016 Zaterdag 8 oktober


De basis voor goede zorg is samenwerken, de basis voor samenwerken is ‘elkaar kennen’, weten met wíe u samenwerkt. Tijdens de Gooische ArtsenRally en het afsluitende diner ontmoet u elkaar op een leuke en informele manier. Op zaterdag 8 oktober organiseert MCC Tergooi deze rally samen met Tergooi voor alle huisartsen en specialisten in Het Gooi. U bent van harte uitgenodigd. Zet de datum alvast in de agenda.

Deelname
Om deel te nemen aan de ArtsenRally hoeft u geen rally-ervaring te hebben. U kunt meedoen in elk type auto: nieuw of klassieker, cabrio of sportauto, het bouwjaar maakt niet uit. Tijdens de route geniet u van het mooie landschap in de Gooi en Vechtstreek.

Bijdrage voor Stichting Vrienden van het Werkpaert
Huisartsen in Gooi en Vechtstreek en medisch specialisten van Tergooi kunnen gratis deelnemen aan de rally. U mag een introducé meenemen. Uw introducé betaalt een bijdrage van (minimaal)€ 25,-. Dit bedrag doneert MCC Tergooi aan de Stichting Vrienden van het Werckpaert, de zorgboerderij in Blaricum. Deze zorgboerderij biedt een zinvolle dagbesteding aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke en visuele beperking. Dagelijks werken hier tien hulpboeren, die na een dag werken in de natuur en met de dieren trots naar huis gaan. De boerderij heeft een samenwerkingscontract met zorginstelling Sherpa en biedt een gezellige werkplek met veel sociale contacten in het dorp.

Draagt u de Stichting Vrienden van het Werkpaert een warm hart toe en wilt u een extra bijdrage doen? Dan kan dit uiteraard. Wij zorgen ervoor dat op de dag zelf uw (contante) donatie kunt doen een in speciale collectebus.

Programma

  • 12.00-13.00: Ontvangst met koffie en thee
  • 13.00-17.00: ArtsenRally
  • 17.00-18.00: Après Rally Borrel
  • Vanaf 18.00: Prijsuitreiking en Diner

Inschrijven vóór 1 september
Enthousiast? Schrijf u dan vandaag nog in via rallyMCC@tergooi.nl

Wij ontmoeten u graag zaterdag 8 oktober!

DTO 2017: vooraankondiging planning


Al jaren is het ontwikkelen en organiseren van Diagnostisch Toets Overleggen (DTO) een speerpunt van het MCC. De DTO’s zijn een goede mogelijkheid om de uitvoering van de werkafspraken en de samenwerking tussen huisartsen en Tergooi te verbeteren. Het DTO wordt geaccrediteerd voor de deelnemende huisartsen. Voor een goede en soepele organisatie van de DTO-planning doen wij een beroep op u.

Alle hagro’s krijgen de komende periode de mogelijkheid om aan te geven welke DTO’s in hun jaarplanning worden opgenomen. Voor medisch specialisten is het geven van een DTO een mooie kans voor kennisuitwisseling en om de samenwerking van uw vakgroep met de huisartsen te verstevigen.

Bent voorzitter van uw hagro of de huisarts/EKC-er die de DTO’s regelt binnen uw hagro?
Binnenkort ontvangt u een overzicht van de DTO’s die volgens ons de afgelopen vijf jaar door uw hagro zijn gevolgd. U kunt dan ook aangeven welke DTO’s (maximaal 3) u in 2017 wilt volgen. U kunt de DTO’s inplannen vanaf half januari 2017 Het is groot belang dat u dit tijdig doorgeeft. Anders kunnen wij niet garanderen dat wij de DTO’s in onze planning mee kunnen nemen.

Bent u medisch specialist en betrokken bij DTO’s gegeven door uw vakgroep?
De DTO’s worden ingepland vanaf januari. U ontvangt in oktober een overzicht van de geplande DTO’s voor uw vakgroep (inclusief de datum). U heeft dan drie weken de gelegenheid om door te geven welke specialist van uw vakgroep beschikbaar is voor het geven van de betreffende DTO.

Zodra de DTO-planning voor 2017 is afgerond, zullen wij de betreffende specialist die het DTO gaat geven in contact brengen met de huisarts van de betreffende hagro zodat u verder met elkaar af kunt stemmen en kunt voor bereiden. Uiteraard ontvangt u tijdig de benodigde informatie krijgt voor de voorbereiding.

Nieuwe werkafspraak Inflammatoire Bowel Disease


De nieuwe werkafspraak Inflammatoire Bowel Disease (IBD) is geïmplementeerd. Doel van de werkafspraak is om de diagnostiek en behandeling van patiënten met verdenking IBD snel en efficiënt te laten plaatsvinden. Hieronder vallen patiënten met ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Klachten bij verdenking IBD zijn diarree of obstipatie, bloed, pus of slijm bij de ontlasting, buikpijn, opgeblazen gevoel en veranderd ontlastingspatroon. De werkafspraak houdt in dat u als huisarts eerst oriënterend onderzoek doet voordat u de patiënt doorstuurt naar het ziekenhuis. Concreet betekent dit oriënterend bloedonderzoek op infectie (CRP) en anemie en bepaling van het calprotectine in de ontlasting. Deze test heeft een hoge sensitiviteit voor het hebben van IBD. In de verwijzing maakt u melding van de uitslagen van het onderzoek. Kijk voor de volledige werkafspraak op de website van MCC Tergooi of in de MCC app.

N.B.: Dit zorgpad is níet bedoeld voor patiënten met irratable bowel syndrome (IBS).

Nieuwsbrief


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u afmelden via de link onder aan de nieuwsbrief.

Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via info@mcctergooi.nl


Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.