Nieuws

20 apr. 2016

Nieuwsbrief april 2016

Meet & Greet terugblik


Samenwerken waar de kruitdampen opgetrokken zijn! Daar draaide het donderdagavond 14 april in de oude Kruitfabriek in Muiden allemaal om. Een mooie symbolische plek om goede samenwerking verder vorm te geven, maar vooral ook om elkaar op informele wijze te ontmoeten.

Met ruim 150 huisartsen en specialisten als onze gasten kijken we terug op een geslaagde avond. Cabaretier Michiel Peereboom heeft ons niet alleen met een enorme knipoog een spiegel voorgehouden, maar ook op ludieke manier de nieuwe huisartsen en specialisten voorgesteld. Speednetworking aan de hand van stellingen leverde leuke gesprekken en discussies op. Dit jaar zorgde dit ook voor de nodige inspiratie voor nieuwe stellingen en ideeën voor samenwerking.

Terug kijken op deze mooie avond in beelden? Hier vindt u de foto’s van deze mooie avond (wachtwoord: kruitfabriek).

Wij kijken nu al uit naar de Meet & Greet 2017. U komt dan toch ook? Als U suggesties heeft voor locaties of sprekers dan houden wij ons warm aanbevolen.

Praktisch overleg


Op woensdag 18 mei 2016 is het volgende Praktisch Overleg. Tijdens dit overleg worden zaken rond de samenwerking tussen 1ste en 2de lijn besproken. Aanwezig zijn Hagro afgevaardigden en de staf, die het PO van groot belang acht. Binnenkort valt de agenda bij U in de mail. Graag vanuit de huisartsen input  van agenda punten die daar besproken kunnen worden.

Gooische Artsenrally: Let op! Nieuwe datum 8 oktober


In de vorige nieuwsbrief informeerden wij u over de Gooische Artsenrally. De datum is gewijzigd van zaterdag 24 september 2016 naar zaterdag 8 oktober. Dan organiseert MCC Tergooi voor de tweede keer de Gooische Artsen Rally. De rally wordt in samenwerking met Tergooi georganiseerd voor alle huisarts en specialisten in het Gooi. U geniet van een compleet door ons verzorgde dag. Deelname kan in elk type auto: nieuw of klassieker, cabrio of sportauto, ongeacht het bouwjaar.

Wilt u dit niet missen? Reserveer dan alvast zaterdag 8 oktober a.s. in uw agenda! Meer informatie en een uitnodiging volgen.

Werkafspraak verdenking DVT of Longembolie

De nieuwe werkafspraak Verdenking DVT of Longembolie staat (in concept) op de website en in de app. In deze werkafspraak worden DVT en Longembolie los van elkaar behandeld. Deze  nieuwe werkafspraak is afgestemd op de standaard DVT en LE van januari 2015. Een van de veranderingen is de plek van de D-dimeer hierin. Deze werkafspraak staat nog in concept om huisartsen de kans te geven eventueel te reageren op de wijzigingen. Wij streven er naar om de Werkafspraak uiterlijk op 1 juni definitief vast  te stellen.

Netwerk Dementie: Expertteams


Het Netwerk Dementie biedt ondersteuning in de regio Gooi en Vechtstreek met twee expertteams:

  • Expertteam Regio Noord: 035 – 695 44 00. Via dit telefoonnummer is 24 uur per dag overleg mogelijk met een Specialist Ouderengeneeskunde (Tijdens diensten krijgt u direct de Specialist Ouderengeneeskunde aan de lijn, overdag een praktijkverpleegkundige)
  • Expertteam Regio Zuid:  Voor consultatie overdag bereikbaar op 085 – 021 39 99. Voor de avond- en nachtdienst belt u naar 035 – 625 64 11 (via de receptie van Gooizicht). U kunt vragen naar de dienstdoende arts.

U kunt gebruik maken van deze expertteams voor diagnostiek en consultatie (niet voor behandeling). U vindt deze nummers ook in de MCC app onder Assistent / Netwerk Dementie.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u afmelden via de link onder aan de nieuwsbrief.

Wanneer u opmerkingen of suggesties hebt over de nieuwsbrief, laat het ons dan weten via info@mcctergooi.nl


Kijk ook eens op de Regio Agenda Gooi en Vechtstreek.