Nieuws

06 sep. 2022

Nieuwsbericht Stoptober voor Tergooi

Stoptober gaat weer gestart! Voor het 9e jaar roepen we rokers in Nederland op om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. 80% van de rokers geeft aan te willen stoppen, maar weten niet goed wanneer. Door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor.

Hoe werkt Stoptober?

  • Stoptober daagt mensen uit om samen met tienduizenden anderen, 28 dagen niet te roken. De steun en het samen doen zijn erg belangrijk. Je hebt namelijk één gemeenschappelijk doel en dat is stoppen met roken.
  • Na 28 dagen stoppen met roken, heeft een roker vijf keer meer kans om gestopt te blijven.
  • Stoptober deelnemers worden elke dag gesteund en aangemoedigd om het stoppen vol te houden, middels individueel adviesgesprek, groepstraining, de gratis Stoptober app en meer. 
  • Stoptober richt zich op alle groepen rokers: jong en oud, laag en hoog opgeleid, zware rokers maar ook gelegenheidsrokers. En iedereen steunt elkaar.
  • Zorgverleners kunnen in een stoppen met rokenadvies makkelijk naar Stoptober verwijzen. Door de brede aandacht voor Stoptober is het een mooie gelegenheid om op aan te haken.

Rokende patiënten kunnen zich op www.stoptober.nl aanmelden en gebruik maken van de gratis tips en steun die Stoptober te bieden heeft. Als arts kunt u uw patiënten wijzen op deze landelijke actie en koppelen aan het stopadvies. Naast de landelijke initiatieven, zijn er ook regionale acties en materialen om Stoptober onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld:

Het zou heel fijn zijn als Stoptober en alle acties onder de aandacht gebracht kan worden binnen alle poli’s en bij uw patiënten. Voor meer informatie over en materialen van Stoptober, kunt u contact opnemen met Marlou Hensen, projectleider Rookvrije Generatie GGD Gooi en Vechtstreek, rookvrijegeneratie@regiogv.nl