Nieuws

16 dec. 2019

Dr. Menno de Bruijn vaatchirurg in Tergooi

 

Sinds begin september werkt dr. Menno de Bruijn als vaatchirurg in Tergooi.

Menno de Bruijn volgde zijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit in Utrecht. In 2010 promoveerde hij aan dezelfde universiteit. Hij onderzocht in hoeverre op basis van het genetisch profiel te voorspellen is of darmkankercellen gevoelig zijn voor chemotherapie.

Zijn opleiding tot vaatchirurg volgde hij in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij rondde deze opleiding af in 2016. Daarna verdiepte hij zich door middel van fellowships in het LUMC, Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Spaarne Gasthuis verder in de vaatchirurgie.

Een van de redenen om voor Tergooi te kiezen is het ambitieniveau van de vaatchirurgen in ons ziekenhuis. De Bruijn: ‘Op het gebied van vaatchirurgische behandelingen is in Tergooi al veel mogelijk wat elders nog niet kan. De komende jaren wil ik graag bijdragen om de endovasculaire behandelingen van doorbloedingsproblemen in buik en benen verder te ontwikkelen. Deze behandelingen ín het bloedvat zijn minder belastend voor de patiënt dan klassieke operatieve behandelingen.’


Bereikbaar

Menno de Bruijn werkt op locatie Blaricum en locatie Hilversum, op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag en is te bereiken via T088 753 77 35, sein 3658 of E mtdebruijn@tergooi.nl.