Agendapunten

22 jul. 2019
Symposium ‘Grip op opioïden’ op 20 november 2019

Op woensdag 20 november 2019 organiseert de Acute Pijn Service, onderdeel van de vakgroep Anesthesiologie in Tergooi, het symposium ‘Grip op opioïden’. Het symposium vindt plaats in de Gehoorzaal op locatie Blaricum. U kunt zich nu inschrijven.

In navolging van de Verenigde Staten stijgt het gebruik van opioïden in Nederland explosief. Bijvoorbeeld door de toegenomen aandacht voor de behandeling van pijn. Ook het bijwerkingenprofiel van NSAID’s zorgt ervoor dat steeds vaker opioïden worden voorgeschreven. Hierbij wordt nog wel eens voorbijgegaan aan de bijwerkingen en het verslavingsrisico ervan. Tijdens het symposium vragen we aandacht voor deze problematiek en willen we de kennis verhogen voor een verantwoord gebruik van opioïden. 

Aan bod komen de onderwerpen: opioïd crisis, verslavingsmechanismen, de farmacologie van opioïden, alternatieven voor opioïden rond een operatie en het gebruik van deze medicijnen in de palliatieve fase. Tot de sprekers behoren prof. dr. Wim van den Brink, emeritus hoogleraar verslavingszorg, Academisch Psychiatrisch Centrum AMC en dr. Kees Besse, anesthesioloog-pijnbestrijder, vicevoorzitter van de multidisciplinaire richtlijncommissie Pijn bij kanker en lid van de KNMG-richtlijncommissie Palliatieve sedatie. Uit Tergooi spreken ziekenhuisapotheker Anke Kylstra en anesthesioloog René Taverne.

Het symposium is opgezet voor huisartsen uit de regio en voor medisch specialisten, arts-assistenten en verpleegkundigen uit Tergooi. Meer informatie over het programma volgt in september. Accreditatie is aangevraagd. Het symposium start om 18:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Geïnteresseerd? Schrijf u dan nu al in door een mail te sturen naar Tanja Beldman, E 
tbeldman@tergooi.nl. Vermeld daarbij uw naam, functie en BIG-registratienummer

15 jul. 2019
Vakantieperiode MCC Bureau 15 juli - 19 augustus

Vanwege vakantie is van 15 juli tot en met 19 augustus de bezetting van het MCC Bureau wat minder dan normaal.

Het kan daardoor iets langer duren dan u gewend bent voordat u een reactie op uw mail krijgt.

06 jun. 2019
6 september - MCC Commissievergadering
28 mei. 2019
CVRM symposium 4 juni

Thema: de nieuwe richtlijnen CVRM
Onlangs is de multidisciplinaire richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement verschenen. Deze richtlijn
vormt de basis voor de nieuwe NHG-Standaard CVRM, die begin mei wordt gepubliceerd. Een
belangrijk onderwerp voor alle huisartsen, praktijkondersteuners en betrokken specialisten in de
tweede lijn. Een onderwerp waar de GO CVRM i.s.m. Tergooi graag aandacht aan wil besteden
tijdens dit symposium.
locatie: Amrâth Hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16, 1213 TS Hilversum
tijd: 17.30 uur – 20.45 uur

15 mei. 2019
Opening Regionaal Medisch Centrum Weesp

Op donderdag 23 mei a.s. is de officiële opening van het Regionaal Medisch Centrum Weesp. Vanaf 13:30 uur bent u van harte welkom aan de Korte Muiderweg 2A in Weesp om nader kennis te maken met de zorgpartners van Tergooi en voor een korte rondleiding.

19 mrt. 2019
Meet & Greet donderdag 9 mei!

Even ontspannen!

Dat is het thema dit jaar voor de Meet en Greet. Het jaarlijkse evenement dat door het MCC wordt georganiseerd voor huisartsen uit de regio Gooi en Vechtstreek en de medisch specialisten van Tergooi. Een gezellige avond om elkaar weer te ontmoeten en om de nieuwe artsen te verwelkomen en beter te leren kennen. 

19 mrt. 2019
RMC Weesp van start

In april heeft Tergooi de deuren van het Regionaal Medisch Centrum Weesp geopend.